Haaland zadel, a spodrsljaj Manchester Cityja

V 18. kolu angleškega nogometnega prvenstva četa Pepa Guardiole le remizirala doma proti Evertonu.
Fotografija: Trener Manchester Cityja Pep Guardiola se je po izgubljenih dveh točkah lahko le držal za glavo. FOTO: Phil Noble/Reuters
Odpri galerijo
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola se je po izgubljenih dveh točkah lahko le držal za glavo. FOTO: Phil Noble/Reuters

Manchester City je v 18. kolu angleškega nogometnega prvenstva zamudil priložnost, da bi se začasno točkovno približal vodilnemu Arsenalu. Varovanci španskega stratega Pepa Guardiole so namreč na domačem igrišču remizirali proti Evertonu (1:1). V prvem polčasu se je zdelo, da imajo meščani vse pod nadzorom, ko je Erling Haaland z 21 zadetkom v prvenstvu postavil piko na i po lepo izpeljani akciji v 24. minuti.

City kljub terenski premoči v nadaljevanju ni deloval najbolj učinkovito, neodločnost njegove obrambe pa je v 64. minuti kaznoval Demarai Gray s sijajnim zadetkom z leve strani kazenskega prostora. Newcastle je po današnjem remiju brez zadetkov proti Leedsu ostal na tretjem mestu in ima 34 točk.

Manchester United je z 32 točkami napredoval na četrto mesto, potem ko je v gosteh z 1:0 premagal Wolverhampton. Edini zadetek na tekmi je dosegel Marcus Rashford, ki je tekmo zaradi zamujanja na zbor ekipe pred dvobojem začel na klopi. Po bledi predstavi rdečih vragov v prvem polčasu je tri točke priboril prav angleški napadalec, ki je v igro vstopil v drugem delu dvoboja. Štiriindvajsetletnik je po lepem prodoru z nekaj sreče zadel v 76. minuti. En gol so mu sodniki kasneje zaradi igranja z roko tudi razveljavili.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: