Hotelirjem dobiček, navijačem nepozabno doživetje

V Kijevu skoraj vse pripravljeno na finale nogometne lige prvakov. V ospredju je skrb za varnost.
Fotografija: In skoraj bolj kot sam občutek po tekmi (zmagoslavni ali otožni) je močnejše nestrpno pričakovanje v zadnjih urah pred finalom, ki ga znajo pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) dobro unovčiti. FOTO: Sergei Supinsky/AFP
Odpri galerijo
In skoraj bolj kot sam občutek po tekmi (zmagoslavni ali otožni) je močnejše nestrpno pričakovanje v zadnjih urah pred finalom, ki ga znajo pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) dobro unovčiti. FOTO: Sergei Supinsky/AFP

Kijev - Navijači obeh finalistov so znali proslaviti uvrstitev v finale, toda glavobola niso imeli zgolj naslednje jutro, ampak ta še vedno traja, ko v denarnici in na bančnem računu iščejo zadnje evre za ogled finala v Kijevu. Prav tisti torek in sredo, ko so po polfinalu rajali navijači Reala in Liverpoola, so imeli namreč široke nasmeške tudi vsi hotelirji v Kijevu, ko so navijali cene do tri tisoč evrov za nočitev v hotelu s tremi zvezdicami.
 

Nič ni zastonj




Toda njihov dobiček zaradi oderuških cen bo prej ali slej izpuhtel, spomin navijačev na veliki finale nikoli. Še dodatno srečo bodo občutili zmagovalci, a tudi poraženci se bodo z veseljem spominjali že prvih pogledov na številne zastave, plakate in panoje s podobami svojih najljubših igralcev in klubskega grba, ki so opazni vse naokoli po Kijevu.



In skoraj bolj kot sam občutek po tekmi (zmagoslavni ali otožni) je močnejše nestrpno pričakovanje v zadnjih urah pred finalom, ki ga znajo pri Evropski nogometni zvezi (Uefa) unovčiti s številnimi stojnicami, nagradnimi igrami in zabavnim programom – noben spominek namreč ni zastonj, saj že zastavica z motivom finalne tekme stane deset evrov.


 

Pet tisoč varnostnikov


Da bo finale v Kijevu, je bila zadnja pomembna odločitev nekdanjega predsednika Uefe Michela Platinija, a njegove naslednike na čelu z Aleksandrom Čeferinom skrbi predvsem varnost. Finale lige prvakov je zaradi svoje odmevnosti vabljiva tarča terorističnih napadov, zato bo za varnost poskrbelo pet tisoč policistov, vojakov in varnostnikov.

Komentarji: