Igra, ki jo ljubimo, je v nevarnosti; Perez je povsem izgubljen

Paris Saint-Germain stoji za prepričanjem, da je nogomet šport za vse. Bayern ne bo sodeloval v superligi. Guardiola: Hočem dobiti ligo prvakov, drugo ni šport.
Fotografija: Florentino Perez je tarča kritik. FOTO: Foto Gabriel Bouys/AFP
Odpri galerijo
Florentino Perez je tarča kritik. FOTO: Foto Gabriel Bouys/AFP

Dan potem, ko je 12 velikih evropskih klubov ustanovilo novo nogometno tekmovanje, se odzivi kar vrstijo. Velika večina je proti novemu ustroju. Javno sta se distancirala PSG in Bayern München, prav tako katalonski strateg Pep Guardiola, predsednik španske la lige Javier Tebas pa je predsednika superlige Florentina Pereza označil za izgubljenca.

image_alt
Čeferin ostro nad kače, lažnivce in pohlepneže v nogometu (VIDEO)


Aktualni evropski prvak Bayern München je v sporočilu za javnost jasno in glasno dejal ne superligi. »V imenu kluba hočem povsem jasno povedati, da Bayern ne bo sodeloval v superligi,« je zapisal predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge, ki bo na čelu Združenja evropskih nogometnih klubov (Eca) zamenjal lastnika Juventusa Andreo Agnellija, ki se je funkciji odpovedal, saj je prestopil na stran superlige oziroma postal njen podpredsednik.


 

Še Katarci proti 


Oglasil se je tudi šef pariškega Saint Germaina Nasser Al-Khelaifi. »Paris Saint-Germain stoji za prepričanjem, da je nogomet šport za vse. Kot nogometni klub smo družina in skupnost, ki jo predstavljajo navijači. Tega nikoli ne smemo pozabiti. PSG bo še naprej sodeloval z Uefo in vsemi družbeniki ter se zavzemal za spoštovanje nogometa,« je dejal katarski mogotec.

Kdo krade nogomet. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Kdo krade nogomet. FOTO: Giuseppe Cacace/AFP


Zelo slikovit je bil Pep Guardiola, sicer trener Manchester Cityja, ki je eden od ustanoviteljev superlige. »Šport ni šport, če ne obstaja razmerje med vložkom in nagrado. To nima veze s športom, če je uspeh zagotovljen in poraz ni pomemben. Hočem dobiti najmočnejšo tekmovanje, to je pomembno. Drugo ni šport,« je govoril Guardiola na novinarski konferenci pred naslednjo tekmo Ciytja.

image_alt
Uefa tudi na nemško-francoskem vlaku 

Všečki za Beckhama


Odzval se je tudi eden od največjih bivših zvezdnikov nogometa David Beckham, sicer zdaj lastnik nogometnega moštva Inter iz Miamija. »Igra, ki jo ljubimo, je v nevarnosti,« je zapisal Anglež na instagram in si takoj prislužil všečke Luke Modrića, Jamesa Rodrigueza in Luisa Figa med drugimi.

Liga prvakov je paradno evropsko tekmovanje. FOTO: Denis Charlet/AFP
Liga prvakov je paradno evropsko tekmovanje. FOTO: Denis Charlet/AFP


Zelo ostro se je odzval tudi predsednik španske la lige Javier Tebas. Na vprašanje novinarja športne televizijske oddaje El Chiringuito o besedah predsednika superlige Florentina Pereza, sicer tudi prvega moža Real Madrida, dan prej v isti oddaji, da je superliga rešitev za nogomet, je odgovoril: »Perez je že nekaj mesecev odsoten. Slabo je deloval že decembra, zdaj pa je povsem izgubljen. Slab je kot predsednik Real Madrida in še slabši na čelu superlige,« je dejal Tebas.

Preberite še:

Komentarji: