Iličić eksplodiral s trojčkom golov (VIDEO)

Atalanta je na gostovanju s 5:1 odpravla Chievo, pri katerem je častni gol z bele točke dosegel Valter Birsa. Zadel tudi Miha Zajc.
Fotografija: Josip Iličić je dvakrat mojstrsko zadel tudi z razdalje. FOTO: Filippo Venezia/AP
Odpri galerijo
Josip Iličić je dvakrat mojstrsko zadel tudi z razdalje. FOTO: Filippo Venezia/AP

Verona – V devetem kolu »serie A« so se nogometaši Atalante dokopali do druge zmage, na gostovanju v Veroni so se znesli nad zadnjeuvrščenim Chievom in ga odpravili s prepričljivih 5:1. Glavni režiser veličastnega uspeha je bil slovenski reprezentant Josip Iličić, ki je med 28. in 52. minuto trikrat zatresel domačo mrežo in se tako prvič v sezoni vpisal med strelce, vendar pa to ni bil njegov prvi trojček zadetkov med italijansko elito. Marca letos je na istem štadionu prispeval levji delež k zmagi svojega moštva s 5:0 nad Verono.


Birsa ublažil poraz


Prvič je torej »Jojo« zadel v 28. minuti, ko je izkoristil podajo zveznega igralca Rema Freulerja in se izkazal z evrogolom z razdalje. Švicar mu je asistiral tudi v 50. minuti, ko je spet streljal izven kazenskega prostora, tretjič pa je v polno sprožil zgolj dve minuti pozneje. Da se ni med strelce vpisal kar štirikrat, pa je poskrbel glavni sodnik Gianluca Rocchi, ki je njegov gol v 14. minuti razveljavil zaradi prepovedanega položaja, kar je Iličića precej razjezilo. Ni pa bil edina slovenska »desetka« na tekmi, ki je premagal nasprotnikovega čuvaja mreže. Na drugi strani je to uspelo Valterju Birsi, ki pa je lahko v 84. minuti le ublažil poraz po uspešno izvedeni enajstmetrovki. Gostitelji so končnico prvega in ves drugi polčas igrali brez Federica Barbe, ki je moral po drugem rumenem kartonu predčasno pod prho.

Miha Zajc se je med strelce vpisal prvič v sezoni. FOTO: Federico Proietti/AP
Miha Zajc se je med strelce vpisal prvič v sezoni. FOTO: Federico Proietti/AP


Prvič tudi Zajc


Prvič v ligaški sezoni pa se je zadetka veselil še en reprezentant Miha Zajc, ki je Empoliju pomagal do točke na gostovanju pri Frosinoneju (3:3). V 32. minuti je izenačil na 1:1, dobro postavljen v osrčju kazenskega prostora je pričakal podajo Luce Antonellija z leve strani in sprožil po tleh, vratar Marco Sportiello je žogi še spremenil smer, ukrotiti pa je ni mogel. Zajc je igro zapustil v 66. minuti, ko ga je nadomestil Salih Ucan, ki je nato dosegel izenačujoči gol in postavil končni izid. Empoli je po neodločenem izidu zadržal štiri točke naskoka pred sosedom pri dnu ligaške razpredelnice Frosinonejem, za obema je le še Chievo, ki je zaradi odvzema treh točk celo v minusu.

Preberite še:

Komentarji: