Jan Oblak hiti proti novi lovoriki najboljšega vratarja v Španiji

Konec tedna med strelci tudi Blaž Kramer, Robert Berić in Miha Mevlja.
Fotografija: Stefan Savić, Jan Oblak in Koke so se skupaj ogrevali za pomembno tekmo Atletica s seviljskim Betisom. FOTO: Javier Barbancho/Reuters
Odpri galerijo
Stefan Savić, Jan Oblak in Koke so se skupaj ogrevali za pomembno tekmo Atletica s seviljskim Betisom. FOTO: Javier Barbancho/Reuters

Konec tedna je žel pozornost navijačev španski clasico med Barcelono in madridskim Realom, špansko prvenstvo pa je ponudilo še več zanimivih tekem. Najmanj točk v španskem prvenstvu nista zapravila Real (4-1-1) in Barcelona (2-1-2), pač pa Atletico Madrid (3-2-0), ki ima tekmo manj kot vodilni Real in le dve točki manj.

Jan Oblak je ohranil nedotaknjeno mrežo četrtič v petih tekmah, Betis sta zmlela Llorente in Luis Suarez. Atletico torej vnovič meri na vrh, naslednje tri tekme pa bodo razkrile, kako resne so lahko te ambicije: Osasuni in Cadizu bo namreč sledil derbi z Barcelono na Wandi Metropolitano (22. 11.), in sicer le nekaj dni po odločilni tekmi Slovenije v Grčiji.

Oblak tako vnovič hiti proti lovoriki zamora, ki je namenjena vratarju, ki v posamezni sezoni prejme najmanj golov med vsemi v ligi. Lani se mu je izmuznila iz rok, prej si jo je lastil kar štirikrat zapovrstjo (2016-2019).


Kako so konec tedna igrali slovenski legionarji?


Robert Berić (levo) se je vnovič vpisal med strelce v ZDA. FOTO: Jonathan Daniel/AFP
Robert Berić (levo) se je vnovič vpisal med strelce v ZDA. FOTO: Jonathan Daniel/AFP


Konec tedna je zaklenil vrata tudi Samir Handanović v Genovi, kjer ga ni ogrozil povratnik po zmagi s covidom Miha Zajc.  Slabše je šlo v serie A Atalanti, čeprav je Josip Iličić prvič po vrnitvi v jato odigral celotno tekmo v črno-modri majici. Med strelce so se vpisali trije legionarji: Blaž Kramer, Robert Berić in Miha Mevlja, največji prvenstveni derbi pa je bil vendarle drugje.

Trener Darko Milanič je gostoval v Dunajski Stredi (klub DAC) pri izjemno ambicioznem klubu madžarske manjšine in s Slovanom osvojil točko. DAC je ohranil dve točki prednosti pred Bratislavčani, vsi preostali klubi so daleč zadaj.

Med strelce se je vpisalo več legionarjev. FOTO: Delo
Med strelce se je vpisalo več legionarjev. FOTO: Delo

Preberite še:

Komentarji: