Jan Oblak in soigralci brez pomoči 5000 navijačev

Evropska nogometna zveza (Uefa) je kaznovala madridski Atletico zaradi rasizma njegovih navijačev na tekmi lige prvakov proti Manchester Cityju v Angliji.
Fotografija: Prva tekma med Manchester Cityjem in Atleticom (1:0) je bila nabita s čustvi, podobno naj bi bilo tudi v sredo. FOTO: Phil Noble/Reuters
Odpri galerijo
Prva tekma med Manchester Cityjem in Atleticom (1:0) je bila nabita s čustvi, podobno naj bi bilo tudi v sredo. FOTO: Phil Noble/Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) je kaznovala madridski Atletico zaradi rasizma njegovih navijačev na tekmi lige prvakov proti Manchester Cityju v Angliji. Klub iz Madrida bo moral na povratni tekmi četrtfinala zapreti del tribune z najmanj 5000 mesti, na prazen del tribune pa razobesiti transparent z napisom Ne rasizmu.

Uefa se je za kazen odločila na podlagi posnetkov španske televizije iz Manchestra, na katerih je bilo jasno videti dvignjene roke navijačev oziroma oziroma njihov nacistični pozdrav. Povratna tekma bo v sredo, 13. aprila, slovenski vratar Jan Oblak in soigralci bodo na njej lovili zaostanek 0:1.

Preberite še:

Komentarji: