Jose Mourinho izgubil živce

Prvi strelec v novem letu v angleški nogometni ligi je bil Španec Cesar Azpilicueta. V Londonu v derbiju padlih velikanov Arsenal premagal Manchester United.
Fotografija: Jose Mourinho je s Tottenhamom na zadnjih dveh gostovanjih v Norwichu in Southamptonu osvojil le točko. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Jose Mourinho je s Tottenhamom na zadnjih dveh gostovanjih v Norwichu in Southamptonu osvojil le točko. FOTO: AFP

Chelseajev Španec Cesar Azpilicueta je bil prvi strelec v novem letu v najmočnejšem angleškem nogometnem razredu. Ligaški ritem brez daljšega počitka se je nadaljeval s tekmami 21. kola. V njem je Leicester, sicer prvi zasledovalec vodilnega Liverpoola, ki bo jutri gostil moštvo Sheffield United, s prepričljivo zmago v gosteh pri Newcastlu s 3:0 svoj točkovni izkupiček povečal na 45 točk. Nekdanji klub Milana Mandarića je do treh točk prišel celo brez najboljšega strelca prvenstva Jameija Vardyja (17 golov).

Prvak iz leta 2016 kljub vsemu za rdečimi zaostaja za debelih deset točk, ima dve tekmi več in je vseeno od naslova krepko oddaljen. Toda pomenljiv podatek je, da je po 21 tekmah osvojil dve točki več kot v šampionski sezoni, tedaj je bil na vrhu skupaj z Arsenalom, ki je v derbiju padlih velikanov premagal Manchester United z 2:0. Trener Arsenala Mikel Arteta je po neodločenem izidu z 1:1 proti Bournemouthu in porazu proti Chelseaju z 1:2 na tretji domači tekmi dočakal prvo zmago.

Španski napadalec pri Leicestru Ayoze Perez je načel mrežo Newcastla. FOTO: AFP
Španski napadalec pri Leicestru Ayoze Perez je načel mrežo Newcastla. FOTO: AFP


Ancelotti prvič izgubil


Prvič, odkar je sedel na Tottenhamov trenerski stolček, je »počil film« Joseju Mourinhu. Portugalec se je kar med tekmo, ko je Tottenham izgubljal z 0:1, približal trenerskemu štabu domačega Southamptona in nahrulil enega od trenerjev, ki je delal zapiske. Mourinhove frustracije so bile izzvane, najprej zaradi vodstva gostiteljev, nato zaradi razveljavljenega gola Harryja Kanea, nato pa še zaradi poškodbe prvega strelca in kapetana Londončanov. Za piko na i popoldneva, ki ga bo Mourinho želel čimprej pozabiti, je prvič izgubil proti Southamptonu.

Gabriel Jesus je Evertonu v petih tekmah zabil kar sedem golov. FOTO: Reuters
Gabriel Jesus je Evertonu v petih tekmah zabil kar sedem golov. FOTO: Reuters


Carlo Ancelotti je pred gostovanjem Evertona pri Manchester Cityju poskusil z zvijačo, saj je Pepa Guardiolo označil za trenerskega genija. Katalonec ga je pred tem hvalil in predvsem angleškim nogometnim navdušencem v ušesa položil besede, da so lahko srečni, da bo v Angliji spet deloval tako odličen in izkušen trener. Na igrišču je Italijan, ki je prvi tekmi na Evertonovi klopi zmagal, potegnil krajšo. Everton se je močno upiral, izgubil z 1:2, imel je nekaj več sreče z vse bolj motečimi odločitvami VAR, a tudi enega strelca premalo. Četrtič v zgodovini premier legaue se je zgodilo, da sta bila strelca vseh golov Brazilca. Pri Cityju je dva gola zabil Gabriel Jusus, pri gostih pa je bil strelec Richarlison. Jesus je Evertonu zabil že sedem golov v petih tekmah, največ od vseh napadalcev v ligi.

Arsenalova najdražja okrepitev v tej sezoni Nicolas Pepe je že v uvodnih minutah premagal Davida De Geo. FOTO: Reuters
Arsenalova najdražja okrepitev v tej sezoni Nicolas Pepe je že v uvodnih minutah premagal Davida De Geo. FOTO: Reuters


Izidi 21. kola – Manchester City : Everton 2:1 (Jesus 2; Richarlison), Newcastle : Leicester 0:3 (Perez, Maddison, Choudhury), Southampton : Tottenham 1:0 (Ings), Watford : Wolverhampton 2:1 (Deulofeu, Doucoure; Neto), Brighton : Chelsea 1:1 (Jahanbakhsh; Azpilicueta), Burnley : Aston Villa 1:2 (Grealis; Wesley, Wood), Norwich : Crystal Palace 1:1 (Cantwell; Wickham), West Ham : Bournemouth 4:0 (Noble 2, Haller, Anderson), Arsenal : Manchester United 2:0 (Pepe, Sokratis, Liverpool – Sheffield United; vrstni red: Liverpool 55, Leicester 45, manchester C. 44, Chelsea 36, Manchester U. 31, Tottenham in Wolverhampton po 30, ...

Preberite še:

Komentarji: