Jose Mourinho ni več trener »rdečih vragov« (VIDEO)

Razvpiti portugalski strokovnjak je bil na stolčku Manchester Uniteda dve leti in pol, od predlanskega 27. maja.
Fotografija: Jose Mourinho si mora poiskati novo službo. FOTO: Oli Scarff/AFP
Odpri galerijo
Jose Mourinho si mora poiskati novo službo. FOTO: Oli Scarff/AFP

Manchester – Razvpiti portugalski lisjak Jose Mourinho ni več trener angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda, kar so pri trenutno šestouvrščenem kolektivu »premier league« potrdili z zelo skopim uradnim zapisom na spletni strani. Novica je precejšen šok za otoško in svetovno športno javnost, v klubu pa so dodali, da že vidijo rešitev za prihodnost moštva.


Dve leti in pol


»Sporočamo, da je Jose Mourinho zapustil trenerski stolček. Klub se mu zahvaljuje za opravljeno delo in mu želi obilje uspeha tudi v prihodnje,« so zapisali »rdeči vragi«. United, pri katerem je kontroverzni Portugalec deloval dve leti in pol (od predlanskega 27. maja), je v zadnjem obdobju v precejšnji rezultatski krizi, v zadnjih osmih dvobojih na vseh frontah je namreč zgolj dvakrat zmagal.


Najslabši štart po sezoni 1990/91


Kdo bo nasledil 55-letnega Portugalca, ki je v sezoni 2016/17 moštvo z Old Trafforda popeljal na tron v evropski ligi, še ni uradno znano, so pa v klubu nakazali smernice. Sprva nameravajo do konca sezone, ki se je za »rdeče vrage« začela najslabše po sezoni 1990/91, imenovati začasnega trenerja, šele poleti pa bodo potrdili ime strokovnjaka, ki bo stopil v velike Mourinhove čevlje.

Prva in kratkoročna klubska rešitev je Michael Carrick. FOTO: Carl Recine/Reuters
Prva in kratkoročna klubska rešitev je Michael Carrick. FOTO: Carl Recine/Reuters


Carrick začasna rešitev


Po poročanju otoških medijev bo vodenje ekipe najprej za kratko prevzel dolgoletni Unitedov zvezni igralec in dosedanji Moujev pomočnik, 37-letni Michael Carrick, ki mu bo pomagal Kieran McKenna, ni pa nujno, da bo ta naveza obsedela na klopi do konca sezone, temveč zgolj, dokler vodstvo kluba ne najde primernega »gasilca« za preostanek sezone. Carrick, ki se je igralsko upokojil šele letos, trenerskih izkušenj še nima.

Komentarji: