Juventus hodil po tankem ledu, a se mu ni vdrlo

Uvodni trenutki drago stali staro damo. Porto zadel po 60 sekundah 1. in 19 sekundah 2. polčasa. Pomemben gol Chiese. Borussia z lepo popotnico iz Španije.
Fotografija: Federico Chiesa je vrnil Juventus med žive. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Odpri galerijo
Federico Chiesa je vrnil Juventus med žive. FOTO: Pedro Nunes/Reuters

Juventus je znan po tem, da gole dosega v zadnjih minutah, toda italijanski prvaki so pozabili, da enako štejejo uvodne. Portugalci so njihovo mrežo zatresli po 60 sekundah, ko je ležerno podajo Rodriga Betancourta vratarju kaznoval Mehdi Taremi, in že po 19 sekundah drugega polčasa, ko je bil uspešen Moussa Marega.



A Juve ne bi bil Juve, če se ne bi še enkrat več izvlekel iz težkega položaja, v 82. minuti je zlata vreden zadetek v gosteh dosegel Federico Chiesa za končnih 1:2.

V sodnikovem dodatku je v kazenskem prostoru Porta padel portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, toda glavni sodnik ni dosodil enajstmetrovke.

Na drugi tekmi je Borussia iz Dortmunda s 3:2 zmagala v Sevilli, nova dva gola je zabil norveški as Erling Haaland.

Tudi na štadionu Ramon Sanchez Pizjuan v Sevilli ni bilo potrebno dolgo čakati na prvi zadetek. Suso je domačo zasedbo razveselil že v sedmi minuti.  A so nemški gostje do konca polčasa z izjemnim nizom kar trikrat zatresli nasprotnikovo mrežo. Domači so znali odgovoriti. Rezervist Luuk de Jong je v 84. minuti zadel za 2:3.

Rodrigo Bentancur je storil napako v uvodnih sekundah in Juventus je doživel poraz. FOTO: Miguel Riopa Afp
Rodrigo Bentancur je storil napako v uvodnih sekundah in Juventus je doživel poraz. FOTO: Miguel Riopa Afp


Današnja izida:
Porto : Juventus 2:1 (1:0)
Sevilla : Borussia Dortmund 2:3 (1:3)

Preberite še:

Komentarji: