Kampl Leipzigu zagotovil zmago in tretje mesto

Vzhodnonemški nogometni prvoligaš je v 31. kolu ugnal Freiburg, Bayern brez spodrsljaja.
Fotografija: Kevin Kampl je z zadetkom prinesel zmago Leipzigu. FOTO: Thomas Kienzle/AFP
Odpri galerijo
Kevin Kampl je z zadetkom prinesel zmago Leipzigu. FOTO: Thomas Kienzle/AFP

Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je z zadetkom pomagal Leipzigu do zmage v 31. kolu nemškega nogometnega prvenstva proti Freiburgu z 1:0. S tem so varovanci Marca Roseja na lestvici napredovali na tretje mesto.

Dvaintridesetletni Kampl je dvoboj v gosteh proti Freiburgu začel na klopi za rezervne igralce, v igro pa vstopil v 53. minuti. Dvajset minut kasneje pa je dosegel edini zadetek na tekmi in Leipzigu omogočil skok na tretje mesto.

Kampl in soigralci so po 31 krogih zbrali 57 točk oziroma eno več od neposrednih tekmecev za nastop v ligi prvakov prihodnje leto, Uniona iz Berlina ter tekmeca Freiburga. Berlinčani so izgubili proti Augsburgu z 0:1. Edini zadetek je dosegel Dion Drena Beljo v 53. minuti. Med evropsko elito bodo sicer igrala štiri nemška moštva.

Nogometaši Bayerna so z 2:1 premagali Werder iz Bremna in začasno prednost pred Borussio Dortmund povišali na štiri točke. Črno-rumene domači dvoboj 31. kola čaka v nedeljo proti Wolfsburgu.

Bayern se je v prvem polčasu mučil s tekmeci iz Bremna, nato pa v drugem polčasu le strl njihov odpor. Najprej je bil v 62. minuti iz neposredne bližine uspešen Serge Gnabry, 11 minut kasneje pa je vodstvo povišal Leroy Sane. Domačim je nato nekaj upanja s sijajnim zadetkom sod daleč vlil Niklas Schmidt, a do zasuka vendarle niso prišli.

 

Komentarji: