Oblak potrdil osmino finala, Mbappe rešil PSG v 98. minuti

Nogometaši madridskega Atletica so v Rotterdamu s 3:1 premagali Feyenoord in potrdili napredovanje, PSG pa je na Parku princev remiziral z Newcastlom z 1:1.
Fotografija: Parižani se po novi zapravljeni priložnosti lahko držijo za glavo, o napredovanju ne odločajo več sami. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Parižani se po novi zapravljeni priložnosti lahko držijo za glavo, o napredovanju ne odločajo več sami. FOTO: Franck Fife/AFP

Po reprezentančnem premoru se je liga prvakov vrnila v ospredje nogometnega dogajanja. Skupina F je upravičila status skupine smrti, Borussia Dortmund je s 3:1 premagala Milan v gosteh, PSG pa se je rešil v 98. minuti in po enajstmetrovki Kyliana Mbappeja prišel do izenačenja proti Newcastlu (1:1). Zdaj je Dortmund na vrhu skupine z 10 točkami, sledi PSG s 7, Newcastle in Milan pa imata po pet točk pred zadnjim kolom lige prvakov.

Slovenci smo z zanimanjem spremljali tudi dvoboj Feyenoorda in Atletica iz Madrida, ki je z gostovanjem v Rotterdamu opravil uspešno in slavil s 3:1. Feyenoord je dosegel dva avtogola, za Atletico je zadel še Mathias Hermoso, Jana Oblaka med vratnicama pa je edini premagal Wieffer v 77. minuti.

Jan Oblak je enkrat pobral žogo iz svoje mreže. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
Jan Oblak je enkrat pobral žogo iz svoje mreže. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters

Benjamin Šeško je z Leipzigom gostoval v Manchestru pri Cityju, tekmo je začel na klopi. Leipzig je po dveh golih Loisa Opende v 33. minuti vodil že z 2:0, nato pa so Erling Haaland, Phil Foden in Julian Alvarez zrežirali preobrat. Šeško je v igro vstopil v 60. minuti, a ni uspel zadeti, Kevin Kampl pa v 87. minuti. 

Joao x2 za zmago Barcelone

Nogometaši Barcelone so z 2:1 (Cancelo, Felix) premagali Porto, ki se je dobro upiral favoriziranim Kataloncem, in skočili na vrh lestvice skupine H z 12 točkami. Young Boys so z 2:0 premagali Crveno zvezdo, srbski klub je z eno osvojeno točko na zadnjem mestu v skupini G. 

Pester torkov spored sta otvorili tekmi Lazio - Celtic in Šahtar - Antwerpen. Italijani so na vodstvo čakali vse do 82. minute, ko je zadel rezervist in kapetan Ciro Immobile (v igro je vstopil v 61. minuti), italijanski veteran pa je tri minute kasneje postavil končni izid na tekmi. Pri obeh zadetkih se je izkazal s prefinjenima zaključkoma in pokazal, da napadalske žilice še ni izgubil.

Na drugi tekmi zgodnjega torkovega večera je Šahtar proti Antwerpnu nujno potreboval zmago in jo po zaslugi zadetka Matvijenka v 12. minuti tudi dobil. V skupini H so zdaj Barcelona, Porto in Šahtar poravnani pri devetih točkah, a sta Šahtar in zadnji Antwerpen (0 točk) odigrala tekmo več.

Liga prvakov, 5. kolo, torek:

Lazio - Celtic 2:0 (0:0)

Feyenoord - Atletico Madrid 1:3 (0:1)

Milan - Borussia Dortmund 1:3 (1:1)

PSG - Newcastle 1:1 (0:1)

Manchester City - Leipzig 3:2 (0:2)

Young Boys - Crvena zvezda 2:0 (2:0)

Šahtar Doneck - Antwerpen 1:0 (1:0)

Barcelona - Porto 2:1 (1:1)

Preberite še:

Komentarji: