Kimmich razveselil Bavarce, Real po enajstmetrovkah v polfinale

Joshua Kimmich je bil edini strelec ob zmagi Bayerna nad Arsenalom z 1:0, Real Madrid je preživel nalete Manchester Cityja in po enajstmetrovkah napredoval.
Fotografija: Antonio Rudiger je zadnjo enajstmetrovko suvereno poslal v mrežo. Foto Darren Staples/AFP
Odpri galerijo
Antonio Rudiger je zadnjo enajstmetrovko suvereno poslal v mrežo. Foto Darren Staples/AFP

Ni bil zastonj dvoboj Manchester Cityja in madridskega Reala označen za finale pred finalom v ligi prvakov. Na povratni tekmi v Manchestru je bilo po 120 minutah igre 1:1, odločale so enajstmetrovke, pri Cityju sta jih zastreljala Bernardo Silva in Mateo Kovačić in Real se je izvlekel ter napredoval v polfinale.

Od samega začetka tekme je imel Manchester City premoč na igrišču, stisnili so Real pred svoj kazenski prostor, a je goste iz prve nevarne akcije v vodstvo popeljal Rodrygo v 12. minuti. Nato se je obleganje vrat Reala le še stopnjevalo, občasno so bili vsi igralci belega baleta z izjemo napadalca v svojem kazenskem prostoru. Trpeli so, kot je to večkrat znal njihov mestni tekmec Atletico, a so zdržali.

Šele v 76. minuti se je mreža Andreja Lunina zatresla, slabo je razčistil Antonio Rudiger in z okrog 6 metrov je Kevin de Bruyne zabil žogo pod prečko. Nato se je tudi City pomaknil bolj nazaj, da bi preprečili morebitne protinapade Reala, a za te gostje niti niso imeli več energije, po dolgem branjenju so bili povsem izmučeni.

Uspešno je enajstmetrovko izvedel tudi vratar Cityja Ederson. Foto Paul Ellis/AFP
Uspešno je enajstmetrovko izvedel tudi vratar Cityja Ederson. Foto Paul Ellis/AFP

Podobno je bilo v podaljšku, ko je imel Rudiger odlično priložnost, da odloči tekmo, a žoge ni spravil v mrežo. Sledile so še enajstmetrovke, edino za Real je zapravil rezervist Luka Modrić, za City njegov rojak Kovačić in Silva. Zadnjo enajstmetrovko je od vratnice v mrežo poslal Rudiger in na Etihadu se je začelo veliko slavje gostov. Pep Guardiola kar ni mogel verjeti, kako se je Real izvil iz jeklenega primeža sinje-modrih, a tokrat je enostavno moral priznati poraz Carlu Ancelottiju, ki je odlično pripravil svoje moštvo.

Manchester City – Real Madrid* 1:1 (4:4 v skupnem seštevku, Real po enajstmetrovkah)
De Bruyne 76.; Rodrygo 12. 

Pred tednom dni sta se v Londonu Bayern in Arsenal razšla brez zmagovalca (2:2), tokrat je na Allianz Areni pobudo prevzel Arsenal, ki je želel pokazati, da je bil spodrsljaj proti Aston Villi res le spodrsljaj in da ohranjajo vrhunsko formo. A so tudi tokrat naleteli na znano težavo, bili so premalo konkretni pred vrati Manuela Neuerja.

Kaznoval jih je Joshua Kimmich, ki je v 63. minuti izkoristil lepo podajo Raphaela Guerreira z leve strani in z glavo žogo neubranljivo poslal v mrežo. Nato so se Bavarci znova zaprli in čakali na napake Arsenala, nekajkrat so zapretili s protinapadi, topničarji pa so se zaletavali v njihov zid in domača mreža je do konca srečanja ostala nedotaknjena.

Nogometaši Arsenala se bodo morali sprijazniti z novim razočaranjem. Foto Michaela Stache/AFP
Nogometaši Arsenala se bodo morali sprijazniti z novim razočaranjem. Foto Michaela Stache/AFP

Bayern tako kljub neprepričljvim igram v tej sezoni ostaja v lovu za najprestižnejšo mednarodno klubsko lovoriko, Bavarci bodo tudi v polfinalu neugoden nasprotnik, čeravno ne bodo v vlogi favorita. 

Bayern – Arsenal 1:0 (0:0, skupno 3:2)
Kimmich 63.

Preberite še:

Komentarji: