Ključna okrepitev za Barcelono v izdihljajih prestopnega roka

Po številnih odmevnih okrepitvah letošnjega poletja je Barcelona šele tik pred zaprtjem prestopnega roka zakrpala morda največjo vrzel v moštvu.
Fotografija: Marcos Alonso na drevišnji (21.00) tekmi s Sevillo še ne bo smel zaigrati za svoje nove delodajalce. FOTO: Glyn Kirk/AFP
Odpri galerijo
Marcos Alonso na drevišnji (21.00) tekmi s Sevillo še ne bo smel zaigrati za svoje nove delodajalce. FOTO: Glyn Kirk/AFP

Španski bočni branilec Marcos Alonso se je za eno sezono, odkupna klavzula zanj znaša 50 milijonov evrov, pridružil španskemu nogometnemu prvoligašu Barceloni. Kot so zapisali pri Barceloni, je 31-letni Alonso v okviru prestopa gabonskega napadalca Pierre-Emericka Aubameyanga k Chelseaju svoj modri dres zamenjal za katalonskega.

Alonso, ki je na Stamford Bridge prišel leta 2016, je s Chelseajem v šestih sezonah osvojil državno prvenstvo, pokal FA in ligo prvakov, z blaugrano pa je kot prost igralec podpisal pogodbo do 30. junija 2023. Pred tem je igral še za Bolton Wanderers in Sunderland (kot posojen igralec Fiorentine), tako da se po več kot desetletju vrača v špansko prvenstvo primera division.

Alonso bo na dresu nosil številko 17, drevi pa v 4. kolu la lige proti Sevilli (21.00) še ne bo smel zaigrati.

Preberite še:

Komentarji: