Končno se spet počuti kot nogometaš

Avstrijski nogometaš srbskih korenin Marko Arnautović je bil odločilni člen ekipe naših severnih sosedov v Bukarešti.
Fotografija: Veselje Avstrijcev po golu Marka Arnautovića. FOTO: Mihai Barbu/Reuters
Odpri galerijo
Veselje Avstrijcev po golu Marka Arnautovića. FOTO: Mihai Barbu/Reuters

Avstrijski nogometaš srbskih korenin Marko Arnautović je bil v tekmi Avstrije in Severne Makedonije odločilni člen ekipe naših severnih sosedov, ki je z vstopom v igro dokončno odločil zmagovalca. Med tekmo se je zapletel v besedni dvoboj z makedonskim reprezentantom albanskega rodu Egzianom Alioskim, po tekmi je bil boljše volje.

»Vrnitev po dolgem času in gol na evropskem prvenstvu – to so res lepi občutki. Zmaga nam veliko pomeni v boju za osmino finala, toda ni še konec. Po regeneraciji se bomo ozrli naprej, pred nami sta še tekmi z Ukrajino in Nizozemsko,« je zatrdil Arnautović: »Ni mi bilo težko vstopiti s klopi za rezerve, šteje le zmaga Avstrije. Vsak mora dati od sebe vse za skupni cilj, četudi sploh ne bi igral in bi se boril le na treningu. Pripravljeni smo za višje cilje na euru.«


Odlično, da so navijači spet na štadionih


Dunajčan, ki je letos dopolnil 32 let, je posebej vesel igranja tekem pred navijači. Na prvi tekmi v Bukarešti se jih je zbralo 10.000. »Dolgo smo morali igrati nogomet brez navijačev, prav navijači pa so ključni v naši igri. Odlično je, da so nazaj. Zdaj se spet počutimo kot nogometaši,« je zatrdil napadalec Šanghaja.

Marko Arnautović se je po doseženem golu takole spomnil tudi Egziana Alioskega. FOTO: Daniel Mihailescu/Reuters
Marko Arnautović se je po doseženem golu takole spomnil tudi Egziana Alioskega. FOTO: Daniel Mihailescu/Reuters

Preberite še:

Komentarji: