Konec tedna delovni obisk Splita, danes vrh Uefe na Hvaru

Dalmatinski otok bo prizorišče zasedanja izvršnega odbora Evropske nogometne zveze.
Fotografija: Hvar bo prizorišče zasedanja izvršnega odbora Uefe. FOTO: Richard Juilliart/AFP
Odpri galerijo
Hvar bo prizorišče zasedanja izvršnega odbora Uefe. FOTO: Richard Juilliart/AFP

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefe) Aleksander Čeferin v zadnjih dneh opravlja službo v Dalmaciji, potem ko je južna hrvaška pokrajina združila več odmevnih nogometnih dogodkov. V Splitu so konec tedna razpravljali o športnih igrah mladih in za posebnega ambasadorja te prireditve imenovali Nasserja Al-Khelaifija, predsednika PSG in združenja evropskih klubov (ECA). Tam je spregovoril tudi Čeferin, tudi sam že ambasador te prireditve.

Na Hvaru tudi dobrodelna tekma

»Kot poznam zavzetost organizatorjev, ne dvomim, da bodo našli ambasadorja tudi v ZDA,« je napovedal Čeferin. Danes bo združil evropski nogometni vrh na bližnjem otoku Hvar. V tamkajšnji zgodovinski stavbi Arsenal bo namreč zasedal izvršni odbor Uefe, na katerem bodo razpravljali o različnih tematikah, določili bodo tudi režim žreba kvalifikacij za euro 2024 v Nemčiji.

Čeferin bo imel po koncu seje tudi novinarsko konferenco, že prej pa bo na igrišču NK Hvar sodeloval v dobrodelni tekmi skupaj z nekdanjimi legendami pod dežnikom Uefinega programa »Nogomet v šole«.

Preberite še:

Komentarji: