Kovač ni več trener Monaca

Hrvaški trener ni zadovoljil pričakovanja vodstva kluba, za nameček so se pojavile še napetosti z igralci.
Fotografija: Niko Kovač se z Monacom ni izkazal. FOTO: Franck Fife/AFP
Odpri galerijo
Niko Kovač se z Monacom ni izkazal. FOTO: Franck Fife/AFP

Kakor poročajo različni mediji, Niko Kovač ni več trener Monaca. Hrvaški strateg je vodenje francoskega nogometnega prvoligaša prevzel julija lani, ko je zamenjal Roberta Morena. Toda z ekipo ni dosegel želenih uspehov.

Monaco je v prejšnji sezoni v francoskem prvenstvu osvojil tretje mesto, vendar pa izpadel v kvalifikacijah za nastop v ligi prvakov proti Šahtarju iz Donjecka. Ta čas je na šestem mestu prvenstvene razpredelnice, za vodilnim PSG pa zaostaja že za 17 točk.

Lani so se Monačani uvrstili tudi v finale francoskega pokala, v katerem so izgubili s PSG. Letos pa so v uvodnih šestih kolih prvenstva doživeli kar tri poraze. In to kljub temu, da sta moštvo poleti okrepila mlada Nizozemec Myron Boadu in Nemec Ismail Jakobs.

Niti izkušena Kevin Volland in nekdanji zvezdnik Barcelone Cesc Fabregas nista pokazala želenih predstav. Na koncu je prišlo še do napetosti med trenerjem in igralci, zato se je vodstvo kluba danes odločilo, da bo poiskala novega prvega moža stroke.

Kovač se je kot trener sicer izkazal pri münchenskem Bayernu, ki ga je leta 2019 popeljal do naslova nemškega prvaka in pokala, pred tem pa je vodil tudi Eintracht Frankfurt in reprezentanco Hrvaške.

Kot možne Kovačeve naslednike pri Monacu omenjajo Jesseja Marscha, Paula Fonseco in Philippa Clementa.

Komentarji: