Kralj atletike obžaluje, da ni dobil prave priložnosti v nogometu

Usain Bolt se je neuspešno poskušal dokazati v igri z žogo.
Fotografija: Usain Bolt v akciji v dresu moštva Central Coast Mariners. FOTO: David Gray/Reuters
Odpri galerijo
Usain Bolt v akciji v dresu moštva Central Coast Mariners. FOTO: David Gray/Reuters

Kingston – Legendarni jamajški atlet Usain Bolt je v pogovoru za avstralsko televizijsko postajo Channel Nine izrazil obžalovanje, da ni dobil prave priložnosti v nogometu. Svetovni rekorder v teku na 100 in 200 metrov ter nosilec kar osmih zlatih odličij na poletnih olimpijskih igrah se je po koncu atletske kariere 2018 preizkusil v nogometu in svoje otroške sanje poskušal izpolniti pri avstralski ekipi Central Coast Mariners.

V preizkusnem obdobju je na pripravljalnih tekmah za to moštvo dosegel dva gola, a pogodbe niso podpisali. »Menim, da nisem dobil prave priložnosti, ob tem pa tudi nisem igral na način, kot sem si želel. Vse skupaj ni izpadlo najboljše, kar zelo obžalujem. O vsem skupaj še vedno razmišljam, saj imam izjemno rad nogomet,« je o svoji nogometni avanturi za avstralsko televizijsko hišo dejal absolutni kralj atletskih stez.

Bolt je pred Avstralijo svoje nogometne veščine poskušal dokazati tudi v Nemčiji, Južni Afriki in na Norveškem, a se ni prebil v v prvo ekipo. Sloviti in izjemno priljubljeni 34-letni Jamajčan je od letošnjega maja tudi ponosni očka, njegova hči pa ima zanimivo ime Olympia Lightning Bolt.

Komentarji: