Kvalifikacije za LP: Olimpijo čaka zahtevni Karabah

Nogometaši Olimpije se bodo v prvem kvalifikacijskem dvoboju za ligo prvakov pomerili s Karabahom.
Fotografija: Olimpija je dobila najbrž najtežjega nasprotnika. FOTO: Uefa 
Odpri galerijo
Olimpija je dobila najbrž najtežjega nasprotnika. FOTO: Uefa 

Nogometaši Olimpije so dobili nasprotnike v prvem kvalifikacijskem predkrogu za uvrstitev v ligo prvakov, igrali bodo z zahtevnim azerbajdžanskim tekmecom Karabahom, ki je v zadnjih letih v Evropi že pokazal svojo moč in igral tudi v skupinskem delu lige prvakov, Olimpija pa evropskih izkušenj tako rekoč še nima. 

Olimpija zaradi poraznih nastopov v Evropi, predvsem v zadnji sezoni, ko so izpadli proti Vassi, ni imela statusa nosilca, zato jo je čakal težek žreb, ne glede na nasprotnika. Možni tekmeci v prvem predkrogu so bili Apoel (Ciper), Karabah (Azerbajdžan), Sheriff Tiraspol (Moldavija), The New Saints (Wales) in Videoton (Madžarska). 
 

Prva tekma v Stožicah, povratna v Azerbajdžanu


V Stožicah je po dvojni kroni v pripravah na novo sezono vse prej kot mirno. Predsednik Milan Mandarić je razburil navijače, ko je odpustil Igorja Bišćana, njegov naslednik pa je nekoliko presenetljivo postal Ilija Stolica, čeprav so si ga na klopi želeli videti tudi pri beograjskem Partizanu. 

Stolica je, tako kot Bišćan pred njim, precej neizkušen trener, čaka pa ga zahtevna naloga, saj še nima oblikovanega igralskega kadra za naslednjo sezono, njegova uspešnost pa se bo merila predvsem po nastopih v Evropi. »Dobili smo težkega, a premagljivega nasprotnika. Naredili bomo vse, da se bomo uvrstili v drugi krog. Verjamem v našo ekipo, večkrat smo že dokazali svojo kakovost. Moramo se dobro pripraviti,« pred enim največjih izzivov v dresu Olimpije pravi kapetan Branko Ilić.

Olimpija je dobila težkega nasprotnika, starega znanca Maribora. FOTO: NK Olimpija Ljubljana 
Olimpija je dobila težkega nasprotnika, starega znanca Maribora. FOTO: NK Olimpija Ljubljana 


Prvo tekmo bo Olimpija 10. ali 11. julija odigrala doma, povratno pa teden dni kasneje v Azerbajdžanu. Zmagovalci se bodo uvrstili v drugi krog, kjer bo igralo 24 ekip. Prve tekme bodo 24. in 25. julija, povratne pa 30. julija in 1. avgusta. Po 2. krogu sledi še tretji krog kvalifikacij in play-off, ki bo dal zadnje udeležence skupinskega dela lige prvakov.
 

Komentarji: