Velik zalogaj za tekmece Celja, tudi Olimpija na zimo z minus deset

Končan je jesenski del slovenskega nogometnega prvenstva, deset klubov pozna svoje izhodišče za nadaljevanje sezone.
Fotografija: Ni več dvoma, s kakšno prednostjo bodo odšli na zimski premor nogometaši Celja, ta znaša deset točk. FOTO: Sandi Fišer/mediaspeed
Odpri galerijo
Ni več dvoma, s kakšno prednostjo bodo odšli na zimski premor nogometaši Celja, ta znaša deset točk. FOTO: Sandi Fišer/mediaspeed

Končan je jesenski del slovenskega nogometnega prvenstva, deset klubov pozna svoje izhodišče za pomladni del sezone. Zadnje dejanje prvega dela sta odprla Celje in Koper. Derbi je pripadel Štajercem, ki so zlomili odpor moštva z Obale v končnici dvoboja, ko sta se vpisala med strelce Tamar Svetlin in Gregor Bajde.

image_alt
Mijatović potrdil bazo v Nemčiji: V projekt verjeli od prve sekunde

V prvi današnji zaostali tekmi 17. kola slovenskega nogometnega prvenstva v Rogaški Slatini sta se merila zadnja Rogaška in predzadnji Aluminij. Z golom Bamba Sussa v 66. minuti so se zmage veselili gostje, s čimer so Slatinčane še utrdili na zadnjem mestu s petimi točkami zaostanka za Radomljani. Kidričani so jih z današnjimi tremi točkami preskočili na lestvici.

Vodstvo tekmovanja je zaradi slabega vremena resda prilagodilo tekmovalni koledar. Konec tega tedna bi morali igrati tekme 20. kola Prve lige Telemach, vendar bodo tega igrali spomladi. Pari 20. kola so Domžale - Bravo, Koper – Kalcer Radomlje, Maribor – Aluminij, Celje – Mura in Olimpija – Rogaška.

Prva liga Telemach, 17. kolo:
Domžale – Kalcer Radomlje 3:0 (400; Nuhanović 4., avt) Krstovski 29., 46.)
Bravo – Mura 2:0 (400; Pečar 12., Kerin 62.)
Maribor – Olimpija 3:1 (8000; Jakupović 4., 11-m, Repas 6., 22.; Nukić 93.,11-m)
Rogaška – Aluminij 1:0 (300; Susso 66.)
Celje – Koper 2:0 (700; Svetlin 84., Bajde 89.)

Preberite še:

Komentarji: