Veliki preobrat: Lionel Messi zapušča blaugrano

Katalonski velikan FC Barcelona je potrdil, da argentinski zvezdnik ne bo član kluba v novi sezoni. Vzrok ekonomske in strukturne ovire v španski ligi.
Fotografija: Lionel Messi zapušča Barcelono. FOTO: Josep Lago/AFP
Odpri galerijo
Lionel Messi zapušča Barcelono. FOTO: Josep Lago/AFP

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi ne bo nadaljeval kariere pri Barceloni, je sporočil katalonski klub. Novico o tem, da pogajanja med klubom in Messijem o nadaljevanju sodelovanja niso bila uspešna, so popoldne prvi sporočili nekateri španski mediji, tik pred 20. uro pa jo je na twitterju uradno potrdil tudi klub.



Spletna stran katalonskega velikana je v trenutkih po objavi novice pregorela, zato je bilo težko takoj dobiti prava pojasnila. Kot poroča španski časnik Mundo Deportivo ter agencija AFP, ki povzemata to uradno sporočilo, pa je vzrok, da strani nista našli skupnega jezika.
 

Strukturne ovire


Tako Messi kot Barcelona naj bi sicer izrazila pripravljenost za podaljšanje sodelovanja, toda podpisa pogodbe nista mogla uresničiti zaradi ekonomskih in strukturnih ovir, povezanih s špansko ligo. Zaradi takšne situacije pa je Messi sklenil, da kariere ne bo nadaljeval pri Barceloni.

Lionel Messi je bil ikona katalonskega ponosa. FOTO: Albert Gea/ Reuters
Lionel Messi je bil ikona katalonskega ponosa. FOTO: Albert Gea/ Reuters


Obe strani sta izrazili obžalovanje, ker je prišlo do tega, saj je bila želja tako kluba kot igralca, da bi lahko še naprej nastopal za blaugrano. »Barca se iz vsega srca zahvaljuje nogometašu za prispevek klubu ter mu želi vse najboljše v nadaljnjem osebnem in poklicnem življenju,« je sporočil klub.
 

Bo poklical Guardiola?


Barcelona se je zaradi pandemije znašla v velikih dolgovih, vendar naj bi se predsednik Joan Laporta z Messijem dogovoril, da bo ostal s polovično plačo še naslednjih pet sezon, kar pa se ni uresničilo. Messi je nedavno z Argentino osvojil južnoameriško prvenstvo. Kje naj bi nadaljeval kariero, ni znano. Zanj se je zanimal Pep Guardiola iz Manchester Cityja.

Preberite še:

Komentarji: