Matko z dvema goloma potopil Štajerce, Bobičanec pa Gorenjce

Danes dve tekmi 1. SNL, jutri v akcijo še Olimpija in Maribor.
Fotografija: Aljoša Matko (v rumenem) je eden najvidnejših nogometašev te sezone 1. SNL. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Aljoša Matko (v rumenem) je eden najvidnejših nogometašev te sezone 1. SNL. FOTO: Tadej Regent

Danes sta bili na sporedu dve tekmi 1. SNL. Prvi so krenili v boj nogometaši Aluminija in Brava. Prvi polčas tekme v Kidričevem je pripadel gostiteljem. Po podaji Nemanje Jakšića iz kota je z bližine zabil edini gol za Aluminij Ante Živković. Ljubljančani so prvi opozorili nase v drugem polčasu. Najprej je zatresel vratnico – po prodoru in strelu s 16 metrov – Roko Baturina, v istem napadu se je dokopal do žoge Aljoša Matko in z močnim strelom izenačil rezultat na 1:1. Matko je odločil tudi zmagovalca tekme, potem ko je bil natančen še enkrat in Bravo utrdil na 6. mestu lestvice 1. SNL.

V Murski Soboti ni bilo težko pričakovanih točk za Triglav, ki bije srdito bitko v boju za obstanek. Vse je bilo odločeno že v prvem polčasu, ko je Mura z goloma Staniše Mandića in Luke Bobičanca povedla z rezultatom 2:0. Trener Mure Ante Šimundža je z zmago vrnil moštvo v zmagovite tirnice, Gorenjce čakajo zahtevni naslednji izzivi.
 

Celjani čakajo odgovor Olimpije in Maribora


Že v torek so nogometaši Celja premagali Domžale s 4:1. Celjani pod vodstvom trenerja Dušana Kosića ostajajo v igri za vrh lestvice. V igri za strelsko krono pa ostaja tudi Dario Vizinger, ki je dosegel svoj 21. gol sezone, dvakrat pa se je med strelce vpisal Mitja Lotrič. V četrtek bosta aktivna še Olimpija in Maribor. Ljubljančani bodo v Stožicah igral z Velenjčani, Štajerci bodo že popoldne gostovali v Sežani.

Tekma med Celjem in Domžalami je zanesljivo pripadla Štajercem, ki se resno potegujejo za zgodovinski naslov prvaka. FOTO: Jože Suhadolnik
Tekma med Celjem in Domžalami je zanesljivo pripadla Štajercem, ki se resno potegujejo za zgodovinski naslov prvaka. FOTO: Jože Suhadolnik



Preberite še:

Komentarji: