Ljudski vrt je za Rusijo neosvojljiva trdnjava

Dan pred enajsto obletnico velike zmage slovenske članske nogometne reprezentance prot Rusiji sta se v prijateljski tekmi selekciji do 21 let razšli z 2:2.
Fotografija: Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v drugi tekmi pod taktirko selektorja Milenka Ačimovića v Ljudskem vrtu igrala neodločeno z Rusijo. FOTO: Jure Banfi
Odpri galerijo
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v drugi tekmi pod taktirko selektorja Milenka Ačimovića v Ljudskem vrtu igrala neodločeno z Rusijo. FOTO: Jure Banfi

Izidi Na jutrišnji dan, 18. novembra leta 2009, je Rusija v Ljudskem vrtu utrpela enega najbolj bolečih nogometnih porazov v zgodovini. V odločilni tekmi za preboj na svetovno prvenstvo v Južni Afriki je klonila pred izjemno nabrušeno slovensko četo pod taktirko selektorja Matjaža Keka, potem ko je poraz z 1:2 v Moskvi na prvi tekmi z edinim golom v preboj na mundial spremenil Zlatko Dedić.

Tudi enajst let pozneje je Ljudski vrt ostal neosvojljiva trdnjava za ruske nogometaše. V prijateljski tekmi selekcij do 21 let sta se Slovenija in Rusija z grenkim priokusom za Slovenijo razšli brez zmagovalca z 2:2 (1:0). Varovanci selektorja Milenka Ačimovića, ki je po četrtkovi tekmi v Nemčiji (1:1) drugič vodil reprezentanco po zamenjavi Primoža Glihe, so dvakrat zapravili prednost – 1:0 in 2:1.

Milenko Ačimović je v selektorski vlogi še drugič iztržil neodločen izid. FOTO: Jure Banfi
Milenko Ačimović je v selektorski vlogi še drugič iztržil neodločen izid. FOTO: Jure Banfi


Za Slovenijo sta bila strelca Nik Prelec (17) in David Brekalo (69), za Rusijo pa sta bila strelca Soltmurad Bakaev (65) in Danil Glebov (73).

Slovenikja je v tem letu igrala štiri tekme, trikrat je igrala neodločeno, enkrat izgubila.

Izidi – Italija : Slovenija 2:1 (Aljoša Matko), Madžarska : Slovenija 3:3 (Žan Medved, Tomi Horvat, Aljoša Matko), Nemčija : Slovenija 1:1 (Žan Medved).
 

Preberite še:

Komentarji: