Maurizio Sarri je London zamenjal za klop Juventusa

Italijanski strateg Maurizio Sarri je zapustil klop Chelseaja in postal novi trener Juventusa. O trenerskem prestopu se je šušljalo več tednov. 
Fotografija: Maurizo Sarri se vrača v Italijo, tokrat bo sedel na klop Juventusa. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Maurizo Sarri se vrača v Italijo, tokrat bo sedel na klop Juventusa. FOTO: Reuters

Maurizio Sarri je danes tudi uradno postal trener italijanskega nogometnega velikana Juventusa. Sarri, ki je lani vodil londonski Chelsea, je z italijanskimi prvaki podpisal triletno pogodbo.

Sarri je Chelsea, v katerega je prišel iz Napolija, vodil le eno sezono, v kateri je osvojil evropsko ligo, v domačem prvenstvu pa zasedel tretje mesto. Že ob koncu sezone je bilo bolj kot ne jasno, da je zgodbe Sarrija na klopi Chelseaja konec, vseeno pa so ga Londončani zadržali na svoji klopi, dokler ne bi našli prave zamenjave. Danes so mu vendarle dovolili oditi v Torino, kjer se je Juventus po koncu sezone razšel z Massimillianom Allegrijem.

Glavni cilj Sarrija in Juventusa v naslednji sezoni bo liga prvakov, Italijani s superzvezdnikom Cristianom Ronaldom si želijo postati evropski prvaki.

Glavni kandidat za naslednika Sarrija pri Chelseaju naj bi bil po poročanju otoških medijev legenda kluba Frank Lampard, ki je v lanski sezoni odlično vodil Derby County v drugi ligi, uvrstitev v premier ligo se mu je izmuznila šele na zadnji stopnički. Ob Lampardu se kot možna naslednika Sarrija omenjata tudi trenerja Watforda in Wolverhamptona Javi Gracia in Nuno Espirito Santo. 

Komentarji: