Milan Mandarić zamenjal trenerja, v negotovosti tudi Rudonja

Olimpija se je razšla s hrvaškim trenerjem Dinom Skenderjem.
Fotografija: Skender je trenersko mesto prevzel junija 2019 in Ljubljančane vodil na 30 tekmah. FOTO: Leon Vidic/delo
Odpri galerijo
Skender je trenersko mesto prevzel junija 2019 in Ljubljančane vodil na 30 tekmah. FOTO: Leon Vidic/delo

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane, ki po jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije zaseda drugo mesto na lestvici, bo spomladi igral po napotkih novega trenerja. Kot so sporočili iz kluba, so se namreč razšli z dosedanjim strategom Dinom Skenderjem in preostalim strokovnim štabom.

image_alt
Vukušić se je poslovil od Olimpije


»Odločitev je posledica prikazanih iger zmajev pod Skenderjevim vodstvom, ki ne glede na položaj na lestvici ne predstavljajo pravega obraza Olimpije in niso pravi pokazatelj sposobnosti naših igralcev. Poleg tega ni bila izpolnjena vizija kluba po večjem vključevanju mladih domačih igralcev. Vodstvo je ocenilo, da je zdaj pravi trenutek, da v času priprav delo glavnega trenerja prevzame druga oseba,« so zapisali pri Olimpiji.

Negotova naj bi bila tudi usoda športnega direktorja Mladena Rudonje. FOTO: Blaž Samec
Negotova naj bi bila tudi usoda športnega direktorja Mladena Rudonje. FOTO: Blaž Samec


Skender je trenersko mesto prevzel junija 2019 in Ljubljančane vodil na 30 tekmah. Zabeležil je 16 zmag, sedem neodločenih rezultatov in sedem porazov. V zakulisju se govori tudi o morebitni menjavi športnega direktorja Mladena Rudonje, s katerim naj bi bil predsednik Milan Mandarić prav tako (spet) nezadovoljen.

Skender letos ni prvi zapustil Stožic, že prej so odšli napadalec Ante Vukušić, pa Mario Kvesić in Goran Milović, na izhodnih vratih naj bi bil tudi Angel Ljaskov.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: