Milana Mandarića zalivali s pivom, pljuvali ...

Med nogometnim derbijem mariborski privrženci napadli predsednika NK Olimpija, njeni navijači pa so vrgli baklo med domače navijače
Fotografija: Milan Mandarić je bil šokiran, ogorčen in razočaran nad tem, kaj so si privoščili neodgovorni domači navijači. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Milan Mandarić je bil šokiran, ogorčen in razočaran nad tem, kaj so si privoščili neodgovorni domači navijači. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Veliki derbi je imel tudi številna druga bojišča, ne le športnega na igrišču, na tribunah je bilo celo bolj vroče in neprijetno.
 
Ljubljanski navijači so v domači del zahodne tribune vrgli baklo, po posredovanju policije so se strasti pomirile. Še huje je bilo na vzhodni tribuni, kjer tekme spremljajo tudi povabljenci.

Za predsednika NK Olimpija Milana Mandarića prvi del derbija ni bil prav prijeten. Že pred koncem prvega polčasa so ga domači navijači pod VIP tribuno zasuvali s predmeti, žaljivkami in polivali s pivom. Tudi pljunki so leteli proti njemu.

Kljub temu je Mandarić tudi drugi polčas spremljal z VIP tribune. Toda namesto, da bi se veselil pomembne zmage, je pred koncem tekme doživel neprijeten izbruh enega od domačih prenapetih privržencev. Po virih iz ljubljanskega dela gostov na VIP tribuni naj bi navijač pristopil k Mandariću in ga pljunil.


Trener ogorčen

Na novinarski konferenci po tekmi je o incidentih na tribuni med navijači in o napadih na predsednika Mandarića ostro povedal, kaj si misli, tudi trener Olimpije Zoran Barišić.

»To je katastrofa. Katastrofa. Takšna početja nimajo kaj delati na tekmah. Da naši navijači nekaj mečejo na otroka ali starejšega... Da našega predsednika pljuvajo in polivajo s pivom ... Tako ne gre. Nogomet mora biti zadovoljstvo,« je bil iskren in vidno ogorčen Dunajčan.
 

Komentarji: