Mladi nogometaši še drugič sklonjenih glav

Slovenska nogometna reprezentanca je na EP do 17 let v Sheffieldu izgubila proti Portugalski z 0:4. 
Fotografija: Slovenci so bili tokrat brez moči proti Portugalcem. 
Odpri galerijo
Slovenci so bili tokrat brez moči proti Portugalcem. 

Slovenska nogometna reprezentanca do 17 let je doživela drugi poraz na evropskem prvenstvu. Potem ko so Slovenci izgubili prvo tekmo proti Švedski z 0:2, so danes klonili še proti Portugalcem, ki so bili v angleškem Chesterfieldu boljši s 4:0 (2:0). S tem porazom so Slovenci že izgubili vse možnosti za napredovanje.

Zadnja tekma v skupini čaka Slovenijo 10. maja proti Norveški v Loughboroughu. Na EP nastopa 16 reprezentanc, v četrtfinale tekmovanja se bodo uvrstile prvo- in drugouvrščene iz vsake skupine. Finale bo 20. maja v Rotherhamu.

Izbranci Agrona Šalje so tudi po drugem nastopu na EP ostali brez točke, pa tudi še brez doseženega gola. Portugalci so bili tokrat premočan tekmec, že v prvem polčasu sta za slovenske nasprotnike zadela Felix Correia in Bernardo Silva, tudi nadaljevanje pa je bilo v znamenju ekipe s Pirenejskega polotoka. V polno pa sta zadela še Eduardo Ribeiro in Goncalo Ramos, ki je tik pred koncem tekme v 79. minuti postavil končni izid 4:0.

Portugalci so se s prvo zmago na EP izenačili na vrhu lestvice skupine B z Norveško, obe ekipi imata po štiri točke, za napredovanje jim bo v tretji tekmi s Švedsko zadoščal že neodločen izid. V drugi današnji tekmi te skupine je Norveška premagala Švedsko z 2:1.

Slovenija : Portugalska 0:4 (0:2)

Strelci: Correia 17., Silva 35., Ribeiro 62., Ramos 79.
Rumeni kartoni: Faustino, Ferreira
Rdeči kartoni: /
Slovenija: Gril, Matko, Burin, Maher, Pečar, Urbančič, Prelec, Svetlin, Simič, Frešer, Mutavčič.
Portugalska: Monteiro, Tavares, Faustino, Jocu, Ribeiro, J. Tavares, Saldanha, Ferreira, Silva, Correia, Fernandes.

Komentarji: