Modri brez okrepitev v ligo prvakov; Sarri: Velik udarec

Chelseaju grozi, da se v prihodnji sezoni ne bo mogel okrepiti z novimi igralci, kar je velik udarec za londonski klub, ki bo znova igral v ligi prvakov.
Fotografija: Maurizio Sarri moštvo pripravlja na povratno tekmo polfinala evropske lige z Eintrachtom. Po prvi tekmi je izid 1:1. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Maurizio Sarri moštvo pripravlja na povratno tekmo polfinala evropske lige z Eintrachtom. Po prvi tekmi je izid 1:1. FOTO: Reuters

Angleški nogometni velikan Chelsea se je pritožil na odločitev Mednarodne nogometne zveze (FIFA), ki je klub zaradi nepravilnosti pri podpisovanju pogodb z igralci, mlajšimi od 18 let, kaznovala s prepovedjo kupovanja novih igralcev v naslednjih dveh prestopnih obdobjih. Vendar pa Fifin odbor za pritožbe odločitve ni spremenil.

Edina sprememba prepovedi, ki velja do konca januarja 2020, je, da bodo v klub lahko pripeljali domače igralce, mlajše od 16 let. »Fifin odbor za pritožbe se je odločil, da delno ugodi pritožbi, ki jo je vložil Chelsea. Prepoved velja za celoten klub, z izjemo ženske in futsal ekipe, ter ne preprečuje prodaje igralcev,« je sporočila Fifa in dodala, da je našla napake pri 29 od 92 preiskanih primerih.
 

City in Liverpool nedosegljiva


Chelsea, ki je razočaran nad odločitvijo, bo prav tako moral plačati globo v višini 460.000 funtov. Trener Maurizio Sarri pravi, da v primeru prepovedi nakupovanja londonski klub ne bo mogel konkurirati letos prevladujočima Manchester Cityju in Liverpoolu.

»Ni lahko, ker je raven vodilnih dveh ekip zelo, zelo visoka. Mislim, da ne bi potrebovali desetih novih nogometašev, potrebovali bi le enega ali dva. Drugače je težko takoj napredovati. Mislim, da smo zelo dobro moštvo, zato bi potrebovali le enega ali dva igralca,« je Fifino odločitev komentiral Sarri, ki ga skupaj z varovanci jutri na Stamford Bridgeu čaka povratna tekma polfinala evropske lige proti nemškemu Eintrachtu Frankfurtu. Prva tekma se je končala z 1:1.

Po neuspešni pritožbi na Fifin odbor se bo londonski klub, ki bo prihodnje leto znova zaigral v ligi prvakov, pritožil še na Mednarodno športno razsodišče (CAS).

Preberite še:

Komentarji: