Modrićevi ognjeviti naprej, Angliji prvo mesto prineslo velikana

Hrvaška je v drugem polčasu zlomila odpor srčne Škotske in osvojila drugo mesto v skupini D. Sterling strelec na Wembleyju proti Češki.
Fotografija: Luka Modrić je dosegel zmagoviti gol za Hrvate. FOTO: Lee Smith/Reuters
Odpri galerijo
Luka Modrić je dosegel zmagoviti gol za Hrvate. FOTO: Lee Smith/Reuters

Izkušena zvezdnika Luka Modrić in Ivan Perišić sta bila junaka zmage Hrvaške v Glasgowu. V drugem polčasu odločilne tekme v skupini D sta zatresla škotsko mrežo in naše južne sosede, svetovne podprvake iz Rusije 2018, popeljala v osmino finala 16. evropskega prvenstva. Selektorju Zlatku Daliću se je odvalil velik kamen od srca.



Anglija je na Wembleyju z golom Raheema Sterlinga premagala Češko in osvojila prvo mesto, druga je Hrvaška, ki je z dobro igro strla odpor Škotske. Čehi so si že prej zagotovili napredovanje.

Kapetan Harry Kane je Anglijo popeljal v izločilne boje. FOTO: Laurence Griffiths/AFP
Kapetan Harry Kane je Anglijo popeljal v izločilne boje. FOTO: Laurence Griffiths/AFP


Anglija in Češka sta se merili že v kvalifikacijah za letošnji euro, podobno kot pred dvema letoma pa je bila v Londonu uspešnejša domača reprezentanca. Edini zadetek na tekmi je dosegel Sterling v 12. minuti, z njim pa je Angliji priigral prvo mesto. V osmini finala se bodo Angleži pomerili z drugouvrščeno ekipo skupine smrti, v kateri se za napredovanje borijo Francija, Nemčija, Portugalska in Madžarska.



Hrvaška je na Hampden Parku bila boljši tekmec, to pa je tudi kronala z zmago. Povedla je v 17. minuti, ko je v polno zadel Nikola Vlašić, Škoti so v 42. minuti prek Calluma McGregorja izenačili, v drugem delu pa sta za veselje v taboru svetovnih podprvakov poskrbela Modrić, ki je v 62. minuti mojstrsko zadel s strelom z 18 metrov, in Perišić, ki je bil v 77. minuti po kotu natančen z glavo. Oba sta vpisala tudi asistenci.


 

Preberite še:

Komentarji: