Mount odrešil Chelsea na Craven Cottageu

V 19. kolu angleškega prvenstva je Chelsea z 1:0 premagal Fulham, ki je ves drugi polčas igral z deseterico.
Fotografija: Chelseaju je nove tri točke priboril Mason Mount. FOTO: Clive Rose/AFP
Odpri galerijo
Chelseaju je nove tri točke priboril Mason Mount. FOTO: Clive Rose/AFP

Nogometaši Chelseaja so v 19. kolu angleškega prvenstva z velikimi težavami dobili londonski obračun proti Fulhamu (1:0). Mož odločitve je bil Mason Mount.

Varovanci Franka Lamparda v ligaškem tekmovanju ne blestijo, saj so na zadnjih šestih tekmah doživeli kar tri poraze in slavili le enkrat, zato je bila danes zmaga proti tekmecu, ki se bori za obstanek, nujna.

Chelsea se je moral pošteno potruditi za nove tri točke. Čeprav je imel od 44. minute igralca več, potem ko si je Antonee Robinson​ za štart nad Cesarjem Azpilicueto prislužil rdeči karton, je svojo premoč kronal z zgolj enim zadetkom.

Tekmo je v 78. minuti odločil angleški vezist Mason Mount. Chelsea je izvedel akcijo na levi strani, vratar Alphonse Areola je visok predložek odbil pred svoj gol, tam pa je žogo v mrežo potisnil Mount.

Gostje bi v zaključku lahko povišali prednost, a je bil rezervist Timo Werner v sodniškem dodatku premalo natančen.

»Ko so nasprotniki ostali z deseterico, je bil glavni izziv, kako ostati na njihovi polovici in si hitro podajati žogo. To ni bilo lahko, saj so tekmeci vedeli, kaj morajo storiti. Zelo pomembno je bilo, da smo ostali mirni. V prvenstvu v zadnjem času ne dosegamo želenih rezultatov. Z današnjo zmago smo naredili majhen korak proti vrnitvi na želeno pot, vendar pa bo ta štel zgolj v primeru, če bodo rezultati dobri ves mesec, saj nas čaka nekaj težkih tekem,« je po zmagi povedal trener Chelseaja Frank Lampard, čigar moštvo bo v naslednjih kolih igralo proti Leicestru, Wolverhamptonu, Burnleyju in Tottenhamu.


Pomembni zmagi za West Brom in Brighton


Na preostalih sobotnih tekmah je predzadnji West Bromwich v gosteh presenetil Wolverhampton s 3:2 in dosegel drugo zmago v sezoni. Za zmagovalce je bil dvakrat z bele točke natančen Matheus Pereira, drugi strelec pa je bil Semi Ajayi. Za Volkove sta zadela Fabio Silva in Willy Boly.

Novih treh točk so se veselili tudi pri Brightonu, ki so z golom Neala Maupaya premagali Leeds z 1:0. Brighton je s tem slavil tretjič v sezoni, od mest, ki vodijo v drugo ligo, pa je sedaj oddaljen pet točk.

West Ham je na svojem igrišču tesno ugnal Burnley z 1:0, edini strelec je bil Michail Antonio

Leicester je po zaslugi zadetkov Jamesa Maddisona in Harveyja Barnesa porazil Southampton z 2:0 in se začasno povzpel na drugo mesto prvenstvene lestvice.
West Hamu je zmago priboril Michail Antonio (levo). FOTO: Andrew Boyers/AFP
West Hamu je zmago priboril Michail Antonio (levo). FOTO: Andrew Boyers/AFP


Nedeljski derbi vodilnih


Vrhunec kola bo nedeljski spopad otoških velikanov Manchester Uniteda in Liverpoola na Anfieldu (17.30).

Rdeči vragi imajo na vrhu lestvice tri točke prednosti pred aktualnimi prvaki, obenem pa se lahko pohvalijo z odličnimi rezultati na gostovanjih, na katerih v tej sezoni sploh še niso doživeli poraza (7 zmag, 1 neodločen izid).

A Anfield velja za pravo trdnjavo, ki je v tej sezoni ni osvojil še nihče, Liverpoolčani so na svojem štadionu iztržili 7 zmag in neodločen izid.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: