Mura padla v rezultatsko krizo (VIDEO)

Nogometaši Triglava so se v 10. kolu 1. SNL razveselili gladke zmage s 3:0, prve v sezoni pred domačim avditorijem.
Fotografija: Triglav tako visoke zmage ni vpisal od lanskega novembra. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Triglav tako visoke zmage ni vpisal od lanskega novembra. FOTO: Jure Eržen/Delo

Kranj – Po uspešnih prvih kolih po vrnitvi med prvoligaše so nogometaši Mure zapadli v rezultatsko krizo, saj so v desetem dvoboju sezone vpisali tretji zaporedni poraz – in za nameček še tretjič zapovrstjo brez doseženega zadetka. Na gostovanju v Kranju jih je Triglav odpravil s 3:0 in tako vpisal najvišjo zmago po lanskem 4. novembru, ko je z enakim rezultatom ugnal Gorico. Gorenjci so prvič v sezoni pred domačim avditorijem vpisali komplet treh točk.


Enajstmetrovka, avtogol in gol


Gostitelji so se v vodstvu znašli v 23. minuti po enajstmetrovki zaradi prekrška Matka Obradovića nad prodirajočim Gancem Dicksonom Afoakwo v kazenskem prostoru. Neusmiljeni eksekutor je bil Luka Majcen. V 65. minuti je Triglav prednost podvojil. Afoakwa je skušal žogo oddati do Davida Tijanića, a je Žan Karničnik zelo nespretno posredoval in jo poslal v lastno mrežo. Domačo zmago je v 83. minuti z diagonalnim strelom izven kazenskega prostora potrdil Tilen Mlakar. Takoj nato se je Muri nasmihal vsaj častni zadetek, a se je tresel zgolj okvir vrat.


Triglav : Mura 3:0 (1:0)


Strelci: 1:0 - Majcen (23./11 m), 2:0 - Karničnik (65./avt.), 3:0 - Mlakar (83.).

Triglav: Čadež, Alić (od 55. Rogelj), Arh-Česen, Elsner, Mlakar, D. Kryeziu, Tijanić, Udovič, Gajić (od 86. Šalja), Afoakwa (od 79. Jurić), Majcen.

Mura: Obradović, Kous (od 46. Horvat), Kurbus, Peričić, Šturm, Maruško, Lorbek (od 71. Rebernik), Bobičanec (od 71. Perčić), Kouter, Karničnik, Maroša.
 

Preberite še:

Komentarji: