Mura prvič izgubila, Rudar prvič zmagal (VIDEO)

Velenjčani so bili pred domačim avditorijem boljši s 3:2, dvakrat pa se je mreža gostov zatresla že do dvanajste minute.
Fotografija: Tokrat nogometaši Mure niso imeli razlogov za veselje. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Tokrat nogometaši Mure niso imeli razlogov za veselje. FOTO: Tadej Regent/Delo

Velenje – Nogometaši Mure so v četrtem kolu slovenskega prvoligaškega tekmovanja prvič po vrnitvi med elito ostali praznih rok. Na gostovanju so morali premoč priznati Rudarju, ki je bil boljši s 3:2 in se tako vendarle dokopal do krstne zmage v sezoni, potem ko se je v prejšnjem kolu veselil tudi prve točke v obračunu s Krškim.


Po dvanajstih minutah 2:0


Razplet dvoboja je nakazalo že prvih dvanajst minut, po katerih so gostitelji vodili z udobnih 2:0. Mrežo Sobočanov je s prostega strela z desne strani načel Anže Pišek, razliko je podvojil Milan Tučić, ki je zadel z glavo po podaji Davida Hrubika. Nato je pobudo prevzela Mura, kar se ji je obrestovalo v 32. minuti ob golu Roka Sirka z roba kazenskega prostora.


Na tleh, a zadel z glavo


Mož odločitve je bil v 54. minuti Dominik Radić. Najprej je s strelom iz neposredne bližine zatresel prečko, odbito žogo pa z glavo, čeravno je že ležal na tleh, vendarle pospravil v mrežo. Za iskro upanja gostov je z zadeto enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Tučić, v 81. minuti poskrbel Sirk, v zadnjih izdihljajih pa bi lahko izenačil Nino Kouter, a je zadel le okvir vrat.


RUDAR : MURA 3:2 (2:1)


Strelci: 1:0 - Pišek (6.), 2:0 - Tučić (12.), 2:1 - Sirk (32.), 3:1 - Radić (54.), 3:2 - Sirk (81./11 m).

Rudar: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasiljević, Hrubik, Pišek, Solomun (od 46. Muić), Parfitt-Williams (od 78. Šantek), Bolha, Tučić, Radić (od 63. Vodeb).

Mura: Šafarić, Kous, Bošković, Peričić, Šturm, Kozar (od 76. Maroša), Lorbek, Šušnjara (od 70. Maruško), Kouter, Bobičanec (od 69. Karničnik), Sirk.
 

Komentarji: