Na Otoku se vrača nogomet

V Veliki Britaniji bodo od jutri spet oživele nogometne zelenice, toda spored v premier league še ni potrjen. Pred tekmami minuta molka za umrlo kraljico.
Fotografija: V Angliji bodo od jutri spet igrali ligaške tekme. V premier league še ni znano, kako bo konec tedna. FOTO: Tony Obrien/Reuters
Odpri galerijo
V Angliji bodo od jutri spet igrali ligaške tekme. V premier league še ni znano, kako bo konec tedna. FOTO: Tony Obrien/Reuters

Potem ko je vodstvo angleškega nogometnega prvenstva premier league konec tedna zaradi smrti kraljice Elizabete II. odpovedalo celoten 7. krog državnega prvenstva, odpadle so tudi tekme nižjih lig, se bo nogomet nadaljeval že od torka naprej. Spored tekem premier league konec tedna pa je še pod vprašajem. Kot so danes potrdili pri angleški ligi (EFL), se bodo ekipe vrnile v torek, kot je bilo predvideno.

Ligaški program je bil minuli konec tedna prestavljen v znak spoštovanja po smrti kraljice, a tekme sredi tedna, predvidene za torek in sredo, se bodo nadaljevale po urniku, so sporočili iz EFL. Večinoma gre za tekme druge, tretje in nižjih lig v obeh konkurencah.

»Pred tekmami bo potekala minuta molka v čast kraljice, igralci bodo nosili črne trakove, zastave bodo spuščene na polovico drogov, na štadionih pa bodo predvajali himno,« so v izjavi za javnost zapisali pri EFL.

»V skladu z nacionalnim policijskim načrtom bodo liga in klubi še naprej sodelovali pri vseh izzivih, ki se lahko pojavijo v zvezi s policijskim nadzorom določenih tekem. Posebne okoliščine se bodo upoštevale za vsako tekmo posebej v skladu s standardnimi protokoli svetovalne skupine za varnost tekem,« so še zapisali.

V Glasgowu v sredo

Vendar pa še ni gotovo, da bodo vse tekme v premier league ali EFL konec tedna potekale po načrtih zaradi velike obremenitve policije ob kraljičinem državnem pogrebu, ki bo naslednji ponedeljek. Zaradi omejitev pa jutri ne bo tekme lige prvakov med Glasgow Rangers in Napolijem, prestavljena je na sredo.

Preberite še:

Komentarji: