Na spektaklu na Kantridi tudi vijolični

Nogometaši Rijeke in Maribora bodo prijateljski dvoboj, ki naj bi si ga ogledalo več kot 10.000 navijačev, odigrali 8. septembra.
Fotografija: Mariborčani bodo del spektakla na Kantridi. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Mariborčani bodo del spektakla na Kantridi. FOTO: Roman Šipić/Delo

Reka – Nogometaši Maribora bodo 8. septembra na Reki odigrali prijateljsko tekmo z Rijeko, ki jo vodi nekdanji trener vijoličnih in slovenski selektor Matjaž Kek. Dvoboj bo deležen še dodatne pozornosti, ker ga bosta moštvi odigrali na Kantridi, ki je že lep čas zaprta za tekme, ogledalo pa si ga bo vsaj 10.000 gledalcev. Toliko vstopnic bodo namreč prireditelji dali v prodajo, že v prvih nekaj urah pa so jih navijači razgrabili 2000, zato razmišljajo, da bi v obtok spustili tudi dodatne vstopnice za nekdanjo tampon cono, je poročala STA.


3000 gledalcev bi bil poraz


»Če bo na štadionu 3000 gledalcev, bo to za nas velik poraz,« so sporočili pobudniki dvoboja, predstavniki reške navijaške skupine Armada. Prireditelji so posebno mesto namenili tudi mariborskim navijačem, ki so napovedali svoj prihod v lepem številu (več kot 300 Viol). Med obema navijaškima skupinama sicer obstaja rivalstvo, zato bodo Slovenci ločeni od domačih privržencev. S prireditelji so stik vzpostavili tudi predstavniki Slovenskega kulturnega društva Bazovica, ki je napovedalo obisk otrok slovenskih korenin. Tekmo bo popestril tudi bogat spremljevalni program z laserskim spektaklom.
 

Komentarji: