Ne bo več klečal, raje bo pokazal na rokav

Chelseajev zvezdnik Marcus Alonso meni, da je poklek izgubil na sporočilnosti. Njegovi temnopolti soigralci tarče žaljivk na družbenih omrežjih.
Fotografija: Marcos Alonso ne bo več klečal pred tekmami, čeprav zelo spoštuje temnopolte soigralce. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Odpri galerijo
Marcos Alonso ne bo več klečal pred tekmami, čeprav zelo spoštuje temnopolte soigralce. FOTO: Hannah Mckay/Reuters

Chelseajev nogometaš Marcus Alonso se je odločil, da za razliko od soigralcev ne bo več pokleknil pred tekmami premier league, ker naj bi poteza izgubila na veljavi in sporočilnosti.

image_alt
Žaljivke na lažnih profilih ključna težava


Španec bo raje pokazal na rokav, na katerem je logotip Ni prostora za rasizem (No Room for Racism), ki ga nosijo vsi igralci v Angliji in evropskih tekmovanjih. »Seveda sem proti rasizmu in vsakršni diskriminaciji, ampak izbral sem svoj način. Zdi se mi, da je poklek počasi zbledel,« je dejal 30-letni Alonso, s Chelseajem zmagovalec lige prvakov.

Evropski prvaki so velika družina. FOTO: Daniel Leal-olivas/AFP
Evropski prvaki so velika družina. FOTO: Daniel Leal-olivas/AFP


Na vprašanje, mar ne bo to užalilo temnopoltih soigralcev, saj so bili Reece James, Antonio Rüdiger, N’Golo Kante in Romelu Lukaku v zadnjem času tarče žaljivk na družbenih omrežjih (slednji je zato celo zaprl račun na instagramu), odvrnil: »V garderobi smo kot velika družina, z vsemi imam dober odnos. O tem nismo govorili in menim, da nima smisla.«

Napadalec Crystal Palacea Wilfried Zaha je bil pred tem prvi, ki je prenehal s klečanjem in ob tem dejal, da je to omalovažujoče. Brentford pa je sporočil, da se njegov glavni zvezdnik Ivan Toney odločil za svojo osebno gesto v boju zoper rasno diskriminacijo.

Igralci v Angliji (na fotografiji Ivan Toney) nosijo na rokavih napis Ni prostora za rasizem. FOTO: Tony Obrien/Reuters
Igralci v Angliji (na fotografiji Ivan Toney) nosijo na rokavih napis Ni prostora za rasizem. FOTO: Tony Obrien/Reuters

Preberite še:

Komentarji: