Neapelj je po hitrem postopku dobil štadion Diega Armanda Maradone

Le devet dni po smrti legendarnega Argentinca je mestni svet soglasno sprejel odločitev.
Fotografija: Štadion v Neaplju je bil hram Diege Maradone, o čemer pričajo prizori z ene od lanskih tekem. FOTO: Matthew Childs/Reuters
Odpri galerijo
Štadion v Neaplju je bil hram Diege Maradone, o čemer pričajo prizori z ene od lanskih tekem. FOTO: Matthew Childs/Reuters

V Neaplju so izpolnili obljubo in le devet dni po smrti za mnoge najboljšega nogometaša vseh časov tamkajšnji osrednji nogometni štadion poimenovali po Diegu Armandu Maradoni. Preimenovanje štadiona San Paolo je predlagal župan Luigi de Magistris in tamkajšnji mestni svet ga je danes soglasno odobril.

Neapeljski mestni svetniki so odobrili predlog, ki je Maradono opisal kot največjega nogometaša vseh časov in prvaka, s katerim se poistoveti celotno mesto. Argentinec je pred tremi leti postal častni občan Neaplja, mesto pa je razglasilo dan žalovanja, ko so ga položili k večnemu počitku.

V Neaplju ima Maradona kultni oziroma že kar svetniški status. Za Napoli je igral od leta 1984 do 1991, Neapeljčanom pa je v letih 1987 in 1990 pomagal osvojiti dva naslova v elitnem državnem prvenstvu, en italijanski pokal, en italijanski superpokal in pokal UEFA. Maradona je umrl 25. novembra na svojem domu v Argentini zaradi zapletov, povezanih z oslabelostjo srca.

Komentarji: