Neymar tudi uradno ostaja v Parizu

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar je obljubil zvestobo do konca sezone 2024/25.
Fotografija: (FILES) In this file photo taken on May 01, 2021 Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain and RC Lens at the Parc des Princes stadium in Paris. - Neymar has agreed a contract extension with Paris Saint-Germain until 2025, the reigning French champions announced on May 8, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Foto Anne-christine Poujoulat Afp
Odpri galerijo
(FILES) In this file photo taken on May 01, 2021 Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Paris Saint-Germain and RC Lens at the Parc des Princes stadium in Paris. - Neymar has agreed a contract extension with Paris Saint-Germain until 2025, the reigning French champions announced on May 8, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Foto Anne-christine Poujoulat Afp

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar je podaljšal pogodbo s francoskim Paris Saint-Germainom. Zvestobo klubu, ki ga je okrepil 3. avgusta leta 2017, je obljubil do konca sezone 2024/25. Že pred tem so športni mediji, med njimi tudi L'Equipe in Sky Sports, poročali, da je Neymarjev podpis nove pogodbe le vprašanje časa, le da je bila dolžina pogodbe uradno za sezono krajša.

Devetindvajsetletni Brazilec se je v Pariz preselil iz Barcelone za še vedno rekordnih 222 milijonov evrov pred začetkom sezone 2017/18. V tem času je trikrat osvojil domače prvenstvo in lani igral v finalu lige prvakov, v katerem je moral PSG priznati premoč Bayernu iz Münchna.
 

Naslednja tarča: Mbappe


Za francoskega velikana je Neymar nastopil na 112 tekmah, dosegel pa je 85 golov, imel pa je tudi veliko težav s poškodbami. Skupaj je v karieri zbral 432 nastopov, dosegel pa je 260 zadetkov. V tej sezoni je na skupno 27 tekmah dosegel 15 golov in prispeval še deset podaj.

»Zares sem vesel, da bom lahko nadaljeval pustolovščino s PSG. Srečen sem v Parizu in ponosen, da sem del te ekipe. Še naprej si želim delati s soigralci, napredovati in postati del zgodovine kluba. Zaradi vsega tega še toliko bolj verjamem v naš projekt,« je povedal Brazilec.

Odgovorni pri PSG se dogovarjajo za novo pogodbo tudi s Francozom Kylianom Mbappejem.

Komentarji: