Noelle Vilčnik odločila derbi

V najpomembnejši tekmi 6. kola 1. SŽNL Mura Nona ugnala Olimpijo.
Fotografija: Noelle Vilčnik je odločila derbi v prekmurski prid. FOTO: ŽNK Mura
Odpri galerijo
Noelle Vilčnik je odločila derbi v prekmurski prid. FOTO: ŽNK Mura

Ženski klubski nogomet v Sloveniji je v okviru 6. kola prve lige ponudil najboljše, kar lahko ponudi. V Murski Soboti sta se srečali najboljši zasedbi zadnjih let, domača Mura Nona in ljubljanska Olimpija. Z 1:0 je bila uspešnejša prekmurska ekipa, ki brani naslov prvaka.

Ekipi sta bili večino tekme tudi po statistiki precej izenačeni, bi pa lahko domače povedle že ob koncu prvega polčasa, ko so se gostje reševale na golovi črti. Odločilni trenutek pa je nastopil v 71. minuti, ko je rezervistka Noelle Vilčnik kmalu po vstopu v igro z roba kazenskega prostora žogo poslala pod prečko Olimpijinih vrat.

Za Vilčnikovo je bil to deveti gol v sezoni, s čimer se je na drugem mestu med strelkami izenačila s Saro Makovec iz Olimpije. Z 18 zadetki premočno vodi soigralka slednje Ana Milović.

Mura Nona ima po tokratnem slavju na vrhu lestvice 15 točk s petih tekem, medtem ko je Olimpija doživela prvi poraz in tako ob tekmi več tudi ostaja pri 15 točkah. Obe zasedbi imata tudi identično razmerje danih in prejetih zadetkov - 44:1.

Komentarji: