Nogometašem Chelseaja po loteriji še superpokal UEFA

Londončani v Belfastu po enajstmetrovkah vendarle strli odpor igralcev Villarreala.
Fotografija: Nogometaši Chelseaja so se takole veselili zmage v dvoboju za superpokal UEFA. FOTO: Paul Ellis/AFP
Odpri galerijo
Nogometaši Chelseaja so se takole veselili zmage v dvoboju za superpokal UEFA. FOTO: Paul Ellis/AFP

Nogometaši Chelseaja, ki so si konec maja priigrali končno zmago v ligi prvakov, so svojo vitrino obogatili z novo lovoriko. V dvoboju za superpokal Evropske nogometne zveze (UEFA) so v Belfastu po streljanju enajstmetrovk s 7:6 (1:0, 1:1) premagali igralce Villarreala, zmagovalce evropske lige 2020/21.

Redni del tekme se je razpletel z neodločenim izidom 1:1. V 27. minuti so se veselili navijači Chelseaja, potem ko je v polno zadel Maročan Hakim Ziyech, ki je moral malce pred iztekom prvega dela zaradi poškodbe zapustiti igrišče. Drugi polčas so po zaslugi Gerarda Morena, ki je v 73. minuti poravnal rezultat, dobili nogometaši Villarreala.

Ker tudi podaljška nista dala zmagovalca, so o njem odločali streli z bele točke, pri katerih so bili srečnejši Londončani. Za Chelsea, ki so drugič po letu 1998 osvojili superpokal, so bili natančni Cesar Azpilicueta, Marcos Alonso, Mason Mount, Jorginho, Christian Pulisic in Antonio Rüdiger, za Villarreal pa Gerard Moreno, ki so ga razglasili za najboljšega igralca tekme, Pervis Estupinan, Moi Gomez, Dani Raba in Juan Foyth.

Londončani so drugič po letu 1998 osvojili superpokal UEFA. FOTO: Paul Ellis/AFP
Londončani so drugič po letu 1998 osvojili superpokal UEFA. FOTO: Paul Ellis/AFP


Med junaki londonskega moštva je bil vsekakor tudi vratar Kepa Arrizabalaga, ki ga je trener Thomas Tuchel kot džokerja namesto Edouarda Mendyja poslal v igro šele v 119. minuti. Ubranil je enajstmetrovki Aissi Mandiju in Raulu Albiolu. Zadnji mož v španski zasedbi Sergio Asenjo, ki je sicer prikazal vrhunsko predstavo, je zaustavil le poskus Kaija Havertza.

Kolajne je nogometašem podelil Aleksander Čeferin, predsednik UEFA.

Komentarji: