Oblak komaj umiril Simeoneja: Z njim se ne bi rad pomeril ena na ena

Atletico Madrid je izgubil zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom nove sezone španskega prvenstva, v katerem bodo Jan Oblak in soigralci branili naslov.
Fotografija: Simeone (levo) je ob izključitvi svojega varovanca Carrasca že v prvem polčasu posredoval na zelenici. FOTO: Tom Bode/AFP
Odpri galerijo
Simeone (levo) je ob izključitvi svojega varovanca Carrasca že v prvem polčasu posredoval na zelenici. FOTO: Tom Bode/AFP

V Rotterdamu je bil od Madridčanov boljši Feyenoord (1:2), dvoboj pa je zaznamovalo več incidentov: najprej izključitev belgijskega krilnega nogometaša rdeče-belih Yannicka Carrasca, s katerim se je trener Diego Simeone glasno pogovoril že kar na zelenici, potem ko je v 41. minuti sledilo tudi krajše prerivanje med igralci. Carrasco je v boju za žogo ob črti brcnil bočnega branilca Tyrella Malacio, ko sta oba že ležala na tleh.



Še bolj vroče je bilo po koncu obračuna, ko je Simeone odrinil smejočega domačega trenerja Arneja Slota, mednju pa je skočil Jan Oblak, ki je tekmo odigral v vlogi kapetana.


 

Rešil ga je iz zagate


»Če ne bi bilo nikogar, da bi me zaščitil, bi se znašel v velikih težavah,« se je Oblaku, ki ga je odpeljal na varno, zahvalil Slot. »Z njim se ne bi rad pomeril ena na ena,« je po obračunu o Simeoneju za ESPN še povedal nizozemski strokovnjak. »Malce je pretiraval, a igralcem sem rekel, da se lahko iz tega tudi kaj naučimo. Ne želijo izgubiti v nobenem primeru, četudi gre za trening, ko mislijo, da je prišlo do prepovedanega položaja. V prvem polčasu smo igrali dobro in imeli veliko priložnosti. Dobro je, da smo tako otežili igro Atletica,« je varovance še pohvalil Slot.



Feyenoord je na legendarnem De Kuipu obračun dobil z golom Naoufala Bannisa v 93. minuti, Oblaka pa je za vodstvo v 18. minuti premagal Bryan Linssen. Po izključitvi Carrasca so španski državni prvaki izenačili v 83. minuti prek Angela Corree, nato pa je že v 93. minuti tekme (sodniki so napovedali zgolj dve minuti podaljška) po podaji s strani v padcu z roba kazenskega prostora Oblaka premagal Bannis. Atletico je tekmo sklenil z zgolj 39-odstotno posestjo žoge. 

Preberite še:

Komentarji: