Na ogrevanju za stožiški derbi Bravo končal niz

Današnji tekmi sta bili ogrevanje za slovenski clasico v Ljubljani. Petkova tekma v Velenju pripadla Kranjčanom.
Fotografija: Nogometaši Brava (v rumenem) so prva uspešnica nadaljevanja slovenske nogometne sezone. FOTO: Blaz Samec
Odpri galerijo
Nogometaši Brava (v rumenem) so prva uspešnica nadaljevanja slovenske nogometne sezone. FOTO: Blaz Samec

Slovensko nogometno prvenstvo je ogrelo svoje privržence tudi danes. Sobota je pripadla tekmam v Sežani, kjer so gostovali razigrani Ljubljančani iz Brava, in Kidričevem, kjer je bil na sporedu štajerski derbi med Aluminijem in Celjem.

Na Krasu sta se novinca v Prvi ligi Telekom Slovenije razšla brez zmagovalca in brez golov. Bravi (po italijansko odlični) Ljubljančani, ki so sicer skoraj ves drugi polčas igrali z igralcem več, so še vedno neporaženi v tem letu, a so končali niz šestih zaporednih zmag.

Celjani so se po porazu z Muro in neodločenem izidu s Taborom le prebudili in v gosteh z zadetkoma Mitje Lotriča v 11. in Daria Vizingerja v 18. minuti takoj v Kidričevem ukrivili Aluminij. No, če bi denimo Olimpija in Maribor jutri remizirala v Stožicah bi tudi ob Savinji lahko še vedno sanjali o svojem prvem naslovu državnega prvaka v samostojni Sloveniji.

A med drugim mora Celje v nadaljevanju prvenstva na gostovanje v Maribor, v zadnjem kolu pa igra doma z Olimpijo.

Uvod v 30. kolo 1. SNL (od 36) je v petek pripadel Triglavu, ki je z zmago v Velenju dodatno zaostril boj za obstanek v ligi, vrhunec konca tedna pa bo jutri zvečer v Ljubljani, kjer se bosta v največjem slovenskem derbiju merila vodilna Olimpija in Maribor.


Preberite še:

Komentarji: