Olimpija se je izvlekla v sodnikovem dodatku

Ljubljanski nogometaši so se v domačem ligaškem dvoboju z Gorico razšli brez zmagovalca, z 2:2.
Fotografija: Rok Kronaveter je z bele točke načel goriško mrežo. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Rok Kronaveter je z bele točke načel goriško mrežo. FOTO: Roman Šipić/Delo

Ljubljana – Nogometna državna prvakinja Olimpija je v domačem dvoboju desetega kola prvoligaškega tekmovanja z Gorico dvakrat zaostajala, naposled pa vendarle izvlekla neodločen rezultat (2:2). Mož odločitve je bil v sodnikovem dodatku Jucie Lupeta, ki je z rezervne klopi vskočil na igrišče le dve minuti prej. V prvem polčasu se mreži nista zatresli (najbližje je bil Rok Kronaveter v šesti minuti, ko je odlično meril z razdalje, zadel prečko in nato še vratnico, žoga pa ni prečkala golove črte), dogajati se je začelo po eni uri igre.


Štirje goli od 62. minute dalje


V 62. minuti je Uroš Celcer mojtrsko izvedel prosti strel, zatresel okvir vrat, žoga pa se je odbila od tal in po mnenju sodnikov, nasprotno kot v prvem polčasu na drugi strani, prečkala črto. Zmaji so odgovorili z močnim pritiskom, ki so ga unovčili v 81. minuti, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral Kronaveter. Gorica se je vnovič znašla v prednosti v 88. minuti, ko je napako domače obrambe kaznoval Andrija Filipović. Za končni izid je torej v drugi minuti sodnikovega dodatka poskrbel Lupeta.


Olimpija : Gorica 2:2 (0:0)


Štadion Stožice, gledalcev 2200, sodnik Žnidaršič (Kranj).

Strelci: 0:1 - Celcer (62.), 1:1 - Kronaveter (81./11-m), 1:2 - Filipović (88.), 2:2 - Lupeta (90+2.).

Olimpija: Ivačič, Bagnack, Ilić, Maksimenko, Jurčević, Putinčanin, Tomić (od 90. Lupeta), Savić (od 73. Črnic), Kronaveter, Suljić, Vombergar.

Gorica: Sorčan (od 45. Štrukelj), Celcer, Lipušček (od 45. M. Kavčič), T. Kavčič, Tomiček, Curk, Kolenc, Osuji, Grudina, Kotnik (od 87. Gulič), Filipović.


Celje : Aluminij 1:1 (0:0)


Arena Z'dežele, gledalcev 300, sodnik Vinčić (Maribor).

Strelca: 0:1 - Kidrič (75.), 1:1 - Požeg Vancaš (84.).

Celje: Rozman, Stojinović (od 78. R. Štraus), Travner, Brecl, Andrejašič, Cvek, Pišek, Novak, Lotrič (od 63. D. Štraus), Požeg Vancaš, Ibišević (od 77. Vizinger).

Aluminij: Janžekovič, Gliha, Kontek, Grgić, Jakšić, Petrovič, Horvat (od 83. Rogina), Muminović, Kidrič (od 86. Martinović), Vrbanec (od 80. Krajnc), Tahiraj.
 

Preberite še:

Komentarji: