Olimpiji grozi zima brez sna

Danes in jutri še po dve tekmi 19. kola 1. SNL, ki je hkrati zadnje pred zimskim premorom. 
Fotografija: V Kidričevem se bo bila huda bitka za 3. mesto na tleh in v zraku. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
V Kidričevem se bo bila huda bitka za 3. mesto na tleh in v zraku. FOTO: Tadej Regent/Delo

Zadnja tekma Zorana Barišića in predvsem boj za čim manjši zaostanek za Mariborom sta rdeči niti zadnje Olimpijine tekme v šampionskem letu 2018. Na prizorišču prvega dejanja ligaške sezone, ki je takoj sprožil krizo, si bo danes v Novi Gorici poskušala priigrati kolikor toliko miren zimski spanec. Danes bo še tekma v Domžalah, jutri pa v Murski Soboti in Kidričevem.

Nova Gorica: Gorica – Olimpija (danes, sodnik Roberto Ponis, 14): Še pred dvema tednoma sta si bili blizu na lestvici, zdaj je Olimpija predaleč, a obe moštvi sta v hudi krizi. O Olimpiji je vse znano, Barišić jo vodi zadnjič, pa tudi tudi kakšen nogometaš spomladi ne bo več igral za zeleno-bele. Ali je sreča v nesreči ta, da je Gorica v še hujši krizi, ni mogoče odgovoriti pritrdilno. Res pa je, da tudi domači trener Miran Srebrnič bije boj za preživetje na goriški klopi. Na njej ne bi sedel več, če bi predsednik Hari Arčon imel v blagajni namesto pajčevine nekaj evrov. Na primer Olimpijine, ki jih ljubljanski klub še dolguje.

Domžale: Domžale – Krško (Slavko Vinčić, 16.05): Za ene in druge velja, še 90 minut, potem pa na počitek in zbistritev glav, da bi spomladi popravili, kar so zavozili jeseni. Domžalčani so kar precej tega, ne glede na besednjak, v katerem je bilo premalo samokritike. Da, tudi smole je bilo veliko, toda v seštevku je jesen razkrila, kdo ne sodi več v mozaik. Enako velja za Krško, ki se bo slej ko prej vrnilo k domačim fantom ali iz bližnjega okolja, če je še kakšen na voljo. Če bodo imeli domači selektorji srečo, bodo lahko v državi svetovnih podprvakov našli ustrezne rešitelje v nižjeligaških klubih. Za marsikaterega Hrvata je SNL enako, kot so za slovenske fante avstrijske »vaške« lige. Dobro plačana rekreacija.

Murska Sobota: Mura – Triglav (jutri, Alen Borošak, 13): Sobočani morajo priznati, da če ne bodo zmagali, potem rezultatsko niso opravili kaj prida velikega. Zanimivo je, da imajo z najmočnejšimi točkovno 50-odstotni izkupiček, z Mariborom in Domžalami po neodločen izid in zmago, z Olimpijo remi. Skoraj 40 odstotkov vseh točk so jim prinesli veliki trije. Boljši izkupiček so jim ukradli prav Kranjčani, ki so jim pustili vsega točko. Ta bi za goste bila tudi velika kot Triglav.

Kidričevo: Aluminij – Celje (Matej Jug, 16): Aluminij bo tretji! In vsi za njimi se lahko kot slabi učenci skrijejo v mišjo luknjo. A najprej je treba zmagovalno izpeljati zadnjo tekmo. Neodločeno bo bistveno premalo. Razlog? Celjani bodo močno oslabljeni. Kaznovana sta najboljša in najučinkovitejša igralca, Rudi Požeg Vancaš in Mitja Lotrič.

Več iz te teme:

Komentarji: