Orjak s klopi odhaja v domovino

Po devetih letih španskega nogometnega prvoligaša Atletica zapušča German Burgos, glavni pomočnik trenerja Diega Simeoneja.
Fotografija: Po devetih letih se razhajata Diego Simeone in German Burgos (levo), ki je veljal za najbolje plačanega pomočnika na svetu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Po devetih letih se razhajata Diego Simeone in German Burgos (levo), ki je veljal za najbolje plačanega pomočnika na svetu. FOTO: Reuters

Po devetih letih nogometaše španskega prvoligaša Atletica, za katerega igra Slovenec Jan Oblak, zapušča German Burgos. Glavni pomočnik trenerja Diega Simeoneja se z vodstvom kluba ni dogovoril o podaljšanju sodelovanja, tako da bo poleti postal prost. Španski mediji trdijo, da ga na klopi želi argentinski velikan River Plate.

Burgos, nekoč odličen vratar, in Simeone sta skupaj prišla v Madrid leta 2011 in sta ves čas uspešno sodelovala.

Na njegovo mesto bo zdaj prišel Nelson Vivas. Nekdanji branilec Arsenala in Interja je bil pomočnik Simeoneja pri Estudiantesu, River Platu in San Lorenzu, a mu ni sledil v Evropo, ker je želel samostojno delo. Vodil je Quilmes, Estudiantes in ekipo Defense y Justicie.

Letos je German Burgos presenetil z novim videzom in veliko bolj urejeno pričesko. FOTO: Reuters
Letos je German Burgos presenetil z novim videzom in veliko bolj urejeno pričesko. FOTO: Reuters

Komentarji: