Osmerica slovenskih klubov lahko tekmuje pod dežnikom Uefe

NZS je na prvi stopnji za sezono 2021/2022 odobrila prvoligaške licence vsem desetim prvoligašem.
Fotografija: Nogometna zveza Slovenije je odobrila prvoligaško licenco 2021/22 vsem desetim članom 1. SNL. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Nogometna zveza Slovenije je odobrila prvoligaško licenco 2021/22 vsem desetim članom 1. SNL. FOTO: Marko Feist

Komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) za licenciranje nogometnih klubov je na prvi stopnji za sezono 2021/2022 odobrila prvoligaške licence vsem desetim prvoligašem, osem jih je dobilo tudi licenco Evropske nogometne zveze (Uefa). »Vlogo za pridobitev ustrezne licence za tekmovalno leto 2021/22 je pravočasno vložilo vseh deset klubov 1. SNL 2020/21. Osem klubov je vložilo tudi vlogo za pridobitev mednarodne licence Uefa,« so pojasnili pri NZS. Dodali so, da sta Gorica in Tabor Sežana vložila vlogo samo za 1. SNL.

»Vloge je na prvi stopnji obravnavala Komisija NZS za licenciranje nogometnih klubov. Pri organizacijski, administrativni in strokovni podpori komisiji je aktivno sodeloval licenčni oddelek NZS. Komisija je pregledala uradno licenčno dokumentacijo in odločala ob doslednem upoštevanju Pravilnika NZS in Uefe za licenciranje nogometnih klubov, standarda Uefe in sklepov organov NZS in Uefe,« so še zapisali pri NZS.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: