Po spodrsljaju Interja gre Atalanta v Torino s tretjega mesta

Moštvo Josipa Iličića je v letošnjih osemnajstih tekmah izgubilo le eno tekmo in dvakrat igralo neodločeno. Jutri derbi z Juventusom.
Fotografija: V zadnji tekmi 31. kola v italijanskem nogometnem prvenstvu je Inter (v svetlejših dresih) v Veroni iztržil le točko in na lestvici 3. mesto prepustil Atalanti. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Odpri galerijo
V zadnji tekmi 31. kola v italijanskem nogometnem prvenstvu je Inter (v svetlejših dresih) v Veroni iztržil le točko in na lestvici 3. mesto prepustil Atalanti. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters

Z zadnjima tekmama 31. kola v italijanskem prvenstvu je v vrhu prišlo do pomembne spremembe. Na »zmagovalni oder« na 3. mesto se je zavihtela Atalanta, pred njo ima Lazi le dve točki prednosti. To ji je omogočil Inter, ki je v Veroni iztržil le točko (2:2, vratar in kapetan Interja Samir Handanović je v statistiki zabeležil dve obrambi). Moštvo trenerja Antonia Conteja igra toplo-hladno in je na četrtem mestu. Srečna okoliščina za Inter je, da peta Roma in Napoli zaostajata kar za 14 točk in ne moreta ogroziti Interjeve uvrstitve v ligo prvakov.

Josip Iličić zaradi lažje poškodbe še nima polnega zaupanja trenerja Gian Piera Gasperinija, saj se ta zaveda, da Atalanto avgusta čaka še zaključni turnir lige prvakov v Lizboni, kjer moštvo iz Bergama vidijo v vlogi favorita iz ozadja. Z našim reprezentantom v glavni vlogi.

Kdo bo podprvak, Atalanta s trenerjem Gian Pierom Gasperinijem ali Lazio s Simonejem Inzaghijem (levo)? FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Kdo bo podprvak, Atalanta s trenerjem Gian Pierom Gasperinijem ali Lazio s Simonejem Inzaghijem (levo)? FOTO: Ciro De Luca/Reuters


Kljub Iličićevi stranski vlogi Atalanta v po koronskem obdobju in tudi pred njim še naprej blesti. Nanizala je šest zmag, skupno že enajst v vseh tekmovanjih. Letošnja bilanca je impresivna, igrala je 17 tekem, izgubila le eno, v pokalnem tekmovanju proti Fiorentini, in v prvenstvu dvakrat iztržila neodločen izid (Inter, Genoa).

S stoodstotnim nizom šestih zmag in razliko v golih 15:5 v nadaljevanju prvenstva po koncu pandemije se Atalanta jutri odpravlja na teren serijskega prvaka Juventusa. Dvoboj črno-belih in črno-modrih bo tako rekoč odločil, kdo je najboljši v Italiji v letu 2020. Čeprav se Juventusu 36. »scudetto« lahko izmuzne iz rok le po čudežu. Juventus ima najboljšo obrambo (razlika v golih 65:30), Atalanta z naskokom najboljši napad (85:39).

Porto je le še korak oddaljen od 29. naslova portugalskega prvaka. FOTO: Filipe Amorim/Afp
Porto je le še korak oddaljen od 29. naslova portugalskega prvaka. FOTO: Filipe Amorim/Afp


Portugalska: Porto pred naslovom


Nogometno prvenstvo Portugalske je tako rekoč odločeno. Drugouvrščena Benfica iz Lizbone je sinoči na gostovanju pri Famalicau iztržila le točko (1:1) in tri kroge pred koncem za Portom zdaj zaostaja že osem točk.

Porta je svojo nalogo opravili brezhibno in se z gostovanja pri Tondeli vrnili s tremi točkami (1:3) in položili temeljni kamen za 29. naslov na Portugalskem.

Sporting, pri katerem gole zabija Andraž Šporar, bo danes gostil Santo Claro. Sporting je na 3. mestu s tremi točkami prednsoti pred Brago.

Komentarji: