Po zmagi sinje modrih je angleško prvenstvo spet odprto

Na derbiju premier lige, ki predvsem v drugem polčasu ni razočaral, je Manchester City premagal Liverpool z 2:1.
Fotografija: Sergio Aguero je mojstrsko premagal Alissona. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Sergio Aguero je mojstrsko premagal Alissona. FOTO: AFP

Težko pričakovani derbi med Cityjem in Liverpoolom, najbrž najbolj pomembna tekma letošnjega angleškega nogometnega prvenstva, se je razpletla po okusu nevtralnih ljubiteljev nogometa. City je po zmagi z 2:1 spet le štiri točke za vodilnim Liverpoolom, ki je doživel prvi poraz v aktualnem prvenstvu. 

Tekma se je začela s terensko premočjo Manchester Cityja, prvi gol na tekmi pa bi skoraj dosegel Liverpool. Sadio Mane je že premagal Edersona, a se je žoga odbila od vratnice, nato se John Stones in Ederson nista razumela, žogo pa je z golove črte v zadnjem trenutku odbil prav Stones. Nato je sledilo pol ure taktičnega boja na sredini, uspavanko pa je v 40. minuti prekinil Sergio Aguero, ki je izkoristil napako Dejana Lovrena in z močnim strelom iz težkega položaja premagal vratarja Alissona



City je tudi drugi polčas začel odločno, nato pa je vajeti igre prepustil Liverpoolu, kar se jim je maščevalo v 64. minuti. Najprej je z desnega na levo krilo žogo lepo prenesel Trent Alexander Arnold, ki je našel Andyja Robertsona, ta je poslal žogo v kazenski prostor, kjer jo je neoviran v mrežo pospravil Roberto Firmino

Remi je precej bolj ustrezal Liverpoolu, ki je imel pred tekmo sedem točk naskoka, zato je City začel nov juriš proti vratom Alissona, pritisk pa se jim je obrestoval v 72. minuti, ko je lepo podajo Raheema Sterlinga z natančnim strelom izkoristil Leroy Sane.

Do konca tekme je bilo še nekaj priložnosti na obeh straneh, a se mreži nista več zatresli in Manchester City je prišel do dragocenih treh točk, s katerimi so spet povsem v igri za naslov prvaka. Liverpool je prvič izgubil in v premier ligi ni več neporaženih ekip, so pa še vedno ohranili štiri točke prednosti pred drugim delom prvenstva, ki bo še zelo dolgo in zahtevno. 

Preberite še:

Komentarji: