Pokal Slovenije: Aluminij v zadnji minuti v finale

Drugi finalisti slovenskega pokala so postali nogometaši Aluminija, ki so na povratni tekmi remizirali z Gorico.
Fotografija: Nogometaši Aluminija so z uvrstitvijo v finale pokala pripravili prvovrstno presenečenje.
Odpri galerijo
Nogometaši Aluminija so z uvrstitvijo v finale pokala pripravili prvovrstno presenečenje.

Aluminij je že na prvi polfinalni tekmi pripravil veliko presenečenje in z gostovanja v Gorici odšel z zmago z 2:1. Goričani so napovedovali, da se bodo v Kidričevem oddolžili za poraz in prišli do finala pokala, ki prinaša tudi mesto v Evropi, a z bojem za lovoriko ne bo nič.

Aluminij je pred domačimi navijači tekmo dobro začel in povedel v osmi minuti, ko je zadel Marko Nunić. Gorica se je po hladnem tušu vendarle zbrala, izenačil je že v prvem polčasu veteran Miran Burgić, v drugem pa je za 2:1 zadel Osuji. Dolgo je kazalo, da bo o potniku v finale odločal podaljšek, nato pa je Uroš Celcer deset minut pred koncem srečanja dobil drugi rumeni karton in Gorica je ostala z le desetimi nogometaši na igrišču.

Aluminij je pritisnil proti gostujočim vratom in v zadnji minuti tekme prišel do zadetka, ki jim je prinesel finale. Po gneči v kazenskem prostoru je žogo, ki je letela v goriško mrežo, na črti z roko zaustavil Marko Tesija in dobil rdeči karton, Zeba pa je hladnokrvno izkoristil enajstmetrovko in popeljal Aluminij v veliki finale.

Ta bo 30. maja v Stožicah, Aluminij pa se bo pomeril z Olimpijo, ki bo favorit tudi zaradi prednosti domačega terena. 


Ankaran prehitel Triglav


Hkrati s polfinalom pokala sta tekmo državnega prvenstva odigrala tudi Rudar in Aluminij. Domačini so vodili do 53. minute, ko je na 2:2 izenačil Felipe Silva, zmago Ankaranu pa je prinesel Delgado v zaključku tekme. Ankaran se je povzpel na deveto mesto in ima točko več pred Triglavom, ki je zdaj zadnji.
 

Komentarji: