Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Karim Benzema: Pot do zlate žoge mi je pomagal tlakovati tudi chef

Karim Benzema je s spremenjenim načinom prehranjevanja podaljšal svojo kariero. Pri sestavljanju menijev pomagal slavni španski kuhar Alberto Mastromatteo.
Karim Benzema je še eden od številnih nogometnih zvezdnikov veteranov, ki so si kariero podaljšali zaradi spremenjenega prehranjevanja in skrbno pazi, kaj in koliko zaužije. FOTO: Susana Vera Reuters
Karim Benzema je še eden od številnih nogometnih zvezdnikov veteranov, ki so si kariero podaljšali zaradi spremenjenega prehranjevanja in skrbno pazi, kaj in koliko zaužije. FOTO: Susana Vera Reuters
G. N.
19. 10. 2022 | 12:17
19. 10. 2022 | 15:27
1:53

Zlata žoga Karim Benzema sodi v kategorijo veteranov. Pri 35 letih je osvojil najprestižnejšo posamično nogometno priznanje in je po Angležu siru Stanleyju Matthewsu drugi najstarejši dobitnik priznanja, ki ga je leta 1956 prvič izvedel magazin France Football. Toda tudi Francoz alžirskega porekla se za »dolgi rok trajanja« lahko zahvali predvsem spremenjenemu načinu prehranjevanju, prilagojenemu profesionalnemu športniku. Ugotovil je, da je pri 185 cm višine in 81 kg teže pravilna prehrana nujna, zato se, ko je z moštvom, dosledno drži pravil.

Podobno kot pred njim Cristiano Ronaldo in Lionel Messi je potrkal na vrata slavnega španskega kuharja Alberta Mastromattea, ki je pomagal tudi drugim znanim nogometašem in športnikom. Chef je mojster za »slow food« in tisti mož, ki nadzoruje njegovo prehranjevanje in mu pripravlja lahke ter zdrave jedi. Na meniju je več rib, večinoma kuhanih na pari, jedi so začinjene z naravnimi začimbami, uživa alge in kokosovo olje. Zaužije tudi bistveno manj ogljikovih hidratov in se v redki primerih pogreši s sladkimi jedmi. Benzema je tudi močno zmanjšal obiske restavracij in jih mesečno obišče le nekajkrat.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine