Pred Oblakom jih je le še pet, naslednji izziv: Athletic Bilbao

Jan Oblak je v nedeljo dočakal nov mejnik v dresu madridskega Atletica, ritem tekem pa ne popušča. Že danes ga čaka polfinale kraljevega pokala.
Fotografija: Jan Oblak je zdaj tujec z največ nastopi v dresu Atletica. FOTO: Juan Medina/Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak je zdaj tujec z največ nastopi v dresu Atletica. FOTO: Juan Medina/Reuters

Zgoščen tekmovalni ritem za madridski Atletico se nadaljuje. Po nedeljski točki proti Realu na stadionu Santiago Bernabeu se drevi ob 21.30 podajajo v nov zanimiv dvoboj. V polfinalu španskega kraljevega pokala bodo gostili Athletic iz Bilbaa. Z

Baski se za ligo prvakov borijo tudi v državnem prvenstvu, Athletic na 5. mestu za 4. Atleticom zaostaja le za tri točke, zato Jana Oblaka ter soigralce zagotovo čaka izenačen obračun. Povratna tekma bo na sporedu čez mesec dni v Bilbau.

Tujec z največ nastopi za colchonerose

»Gre za eno tekmo, sestavljeno iz dveh dvobojev in ker ni več pravila zadetkov v gosteh, jo bomo tudi jemali tako. Pomembno je doseči en gol, ne nujno na prvi tekmi, bomo pa tokrat še bolj potrebovali svoje navijače, z njihovo podporo igramo veliko bolje,« napoveduje trener Atletica Diego Simeone. 

Oblak je v nedeljo skočil na 6. mesto na večni lestvici Atletica, odigral je že 425 tekem za madridski klub in se izenačil z Isaciom Callejo. Oblak je med vsemi tujci v zgodovini zbral največ nastopov v majici Atletica. 

Preberite še:

Komentarji: