Celje v drugem polčasu pokazalo šampionsko moč

Vodilni povečali prednost. Po koncu 18. kola 1. SNL kola bomo že lahko potegnili vsaj delne zaključke o trenutni moči prvoligašev in podobi njihove igre.
Fotografija: Nogometašem Celja (desno) bo pripadlo prvo dejanje tega kola, nogometašem Olimpije (levo) dva dni pozneje zadnje. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Nogometašem Celja (desno) bo pripadlo prvo dejanje tega kola, nogometašem Olimpije (levo) dva dni pozneje zadnje. FOTO: Voranc Vogel

Vodilna ekipa državnega prvenstva v nogometu iz Celja je v Domžalah pričakovano ugnala Radomlje, ki so doživele četrti poraz v nizu. Izbranci Damirja Krznarja so v uvodu drugega polčasa s pritiskom prišli do odločilne prednosti, zdaj pa imajo – po peti zaporedni zmagi v gosteh – ob tekmi v dobrem osem točk prednosti pred Olimpijo. Radomljani ostajajo osmi.

Šele v drugem polčasu so Celjani pokazali moč. David Zec je prišel do odbite žoge, si spretno priigral strel in zanesljivo matiral Luko Baša iz osrčja kazenskega prostora. Celjani so podvojili prednost, ko je po podaji Žana Karničnika Tamar Svetlin prišel v kazenski prostor in zadel za 2:0.  V 76. minuti je Edmilson povišal na 3:0, potem ko je prišel do odbite žoge. V sodniškem dodatku je končni izid postavil Denis Popović, ki je z glavo unovčil podajo z desne strani Nejca Ajhmajerja.

Krog bo razvlečen v tri dni, saj bosta po dve tekmi tudi v sredo in četrtek. Oba dneva prinašata po en derbi v popoldanskem terminu 17.30. V sredo bo na Bonifiki gostoval Maribor, ki je nazadnje dobil derbi z Olimpijo, dan pozneje pa se bosta v Stožicah pomerila ljubljanska tekmeca Bravo in Olimpija.

Zadnje dejanje 17. decembra v Stožicah

Po koncu tega kola bomo že lahko potegnili vsaj delne zaključke o trenutni moči prvoligašev in podobi njihove igre. Večina klubov bo namreč odigrala polovico tekem (na sporedu je 36 kol), do konca prvega dela sezone pa bosta sledili še dve koli, zadnja tekma 20. kola bo 17. decembra v Stožicah (17.30) med Olimpijo in Rogaško.

Prva liga Telemach, 18. kolo:
Kalcer Radomlje – Celje 0:4 (Zec 52., Svetlin 56., Edmilson 76., Popović 93.)
sreda:
Aluminij – Domžale (15)
Koper – Maribor (17.30)
četrtek:
Mura – Rogaška (15)
Olimpija – Bravo (17.30)

Preberite še:

Komentarji: